Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Είμαι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ

Μέρκελ: Είμαι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευρώ, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ντέιβιντ Κάμερον,

«Η πολιτική μας είχε πάντα ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ» δήλωσε μεταξύ άλλων η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από το Λονδίνο και υπογράμμισε πως οι Έλληνες πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για την αλληλεγγύη υπέρ της χώρας μας.

«Πιστεύω πως κάποιος πρέπει να πει στον κόσμο και στις αγορές ότι εγώ, η Γερμανίδα καγκελάριος και η γερμανική κυβέρνηση, ανέκαθεν επιδιώκαμε μια πολιτική υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Επίσης οι συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας, της Ελλάδας και των Ευρωπαϊκών κρατών μελών, γίνονταν σεβαστές και τηρούνταν» δήλωσε η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Γερμανίδα καγκελάριος συνέχισε λέγοντας πως η χώρα μας έχει κάνει πολλές θυσίες και αναγνώρισε πως για πολλούς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δύσκολα.

«Έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση» είπε και πρόσθεσε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταφέρουμε μια επιτυχή κατάληξη, καθοδηγούμενοι πάντοτε από την αρχή ότι από τη μια οι Έλληνες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί και από την άλλη εμείς πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη»,υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σχετικά άρθρα