Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεταλωτής: Ακροδεξιά η πολιτική Σαμαρά στο μεταναστευτικό

Πεταλωτής: Ακροδεξιά η πολιτική Σαμαρά στο μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Πεταλωτής, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Για ακροδεξιά πολιτική στο μεταναστευτικό, προς αλίευση ψήφων εν όψει εκλογών, καταγγέλλει τον Αντώνη Σαμαρά, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής.

«Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά επενδύει στην ακροδεξιά ρητορική, με στόχο την αλίευση ψήφων εν όψει της επερχόμενης εκλογικής διαδικασίας», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στον Έβρο.

Στο βωμό της ψηφοθηρίας δεν μπορεί να γκρεμίζονται οι αξίες και αρχές ενός κράτους δικαίου, αναφέρει ο κ. Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού φαινομένου, «προέχει η τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, ο έμπρακτος σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και ο αναλογικός επιμερισμός – ως προς τη διαχείριση του φαινομένου – για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

Όπως λέει ο κ. Πεταλωτής, μόλις λίγους μήνες μετά την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, ο νόμος αυτός δεν γίνεται σεβαστός από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας. «Η χρήση του ξενοφοβικού λόγου, θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς έχει μόνο δεν συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, αλλά αντίθετα δίνει εφόδια στις δυνάμεις που υποθάλπουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία», καταλήγει ο εκπρόσωπος του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.

Σχετικά άρθρα