Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικολόγοι Πράσινοι: Ο αγιασμός των υδάτων δεν είναι αρκετός

Οικολόγοι Πράσινοι: Ο αγιασμός των υδάτων δεν είναι αρκετός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεοφάνεια, Νερό, Οικολόγοι Πράσινοι,

Η μεγαλόπρεπη τελετή του αγιασμού των υδάτων σε κάθε μικρό ή μεγάλο τόπο στην πατρίδα μας την ημέρα των Θεοφανείων, σηματοδοτεί την αξία του νερού ως κοινωνικό και συλλογικό αγαθό, επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουν με την ευκαιρία αυτή τους κινδύνους που απειλούν το βασικότερο στοιχείο της ζωής, το νερό. Η ποιότητα του νερού υποβαθμίζεται σε πολλές περιοχές από την ρύπανση και την έλλειψη μέτρων προστασίας και εγκαταστάσεων επεξεργασίας και απέχει πολύ από την ικανοποιητική κατάσταση που αποτελεί ευρωπαϊκό στόχο μέχρι το 2015.

Η αυθαίρετη χρήση και υπερεκμετάλλευση των υδάτινων πόρων έχει οδηγήσει ήδη σε λειψυδρία και αύξηση του κόστους.

Τα διαχειριστικά σχέδια των λεκανών απορροής έχουν καθυστερήσει και η καθυστέρηση αυτή ακυρώνει σε πολλές περιπτώσεις τη δυνατότητα εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων. Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο τις συνέπειες της έλλειψης διαχείρισης.

Η δε σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού θα οδηγήσει, με βάση και την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία, σε αύξηση του κόστους και υποβάθμιση της ποιότητας.

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Χριστίνα Ευθυμιάτου δήλωσε σχετικά:

«Ο αγιασμός των υδάτων δεν αρκεί. Το νερό, ως πολύτιμο κοινωνικό και συλλογικό αγαθό κινδυνεύει. Η ελληνική κοινωνία και πολιτεία θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά στάση απέναντι στη διαχείριση του νερού, αναδεικνύοντας την σε πρώτη προτεραιότητα. Ο κοινωνικός και συλλογικός χαρακτήρας του αγαθού θα πρέπει να προστατευτεί».

Σχετικά άρθρα