Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tageszeitung: Τι θα γινόταν αν ο Ομπάμα έλεγε στους Γερμανούς τι να ψηφίσουν;

Tageszeitung: Τι θα γινόταν αν ο Ομπάμα έλεγε στους Γερμανούς τι να ψηφίσουν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Εφημερίδα Tageszeitung, Μπάρακ Ομπάμα, Χέλμουτ Κολ,

Ένα άρθρο καταπέλτη κατά της Γερμανικής κυβέρνησης και της Άνγκελας Μέρκελ, δημοσιεύει η Γερμανική εφημερίδα Tageszeitung, κατηγορώντας τους για παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας.

«Θα ήθελε κανείς και πάλι τον Χέλμουτ Κολ», είναι ο τίτλος σχολίου της εφημερίδας Tageszeitung, ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται ότι «η γερμανική κυβέρνηση κάνει ελληνική εσωτερική πολιτική».

Η εφημερίδα τονίζει ότι στη Γερμανία θα γινόταν πολιτικός σεισμός, εάν λίγο πριν από τις εκλογές ο Μπαράκ Ομπάμα καλούσε δημοσίως τους Γερμανούς ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν τους Σοσιαλδημοκράτες.

«Ένα από τα λίγα εναπομείναντα ήθη στη διεθνή πολιτική είναι η μη παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική μιας φίλης χώρας κατά την προεκλογική περίοδο. Αυτή η παράδοση προφανώς δεν ισχύει για τις γερμανοελληνικές σχέσεις», τονίζει.

Όσον αφορά στο δημοσίευμα του Spiegel η Tageszeitung υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα «σενάριο απειλής» που έχει επεξεργαστεί το Βερολίνο .

Τέλος στο άρθρο τονίζεται η λανθασμένη πορεία που έχει πάρει η Ευρώπη και η Γερμανία « Υπήρχε κάποτε η έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Ειδικά οι Γερμανοί έχουν ωφεληθεί από αυτήν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν σήμερα μέρες που εύχεται κανείς να επέστρεφε στην ευρωπαϊκή πολιτική ο Χέλμουτ Κολ», καταλήγει η εφημερίδα.

Σχετικά άρθρα