Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαχινίδης: Στέγη για τους πολιτικά «άστεγους» το κόμμα Παπανδρέου

Σαχινίδης: Στέγη για τους πολιτικά «άστεγους» το κόμμα Παπανδρέου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Παπανδρέου, Δημοκρατική Παράταξη, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Φίλιππος Σαχινίδης,

Ο εκπρόσωπος Τύπου του «Κινήματος – Δημοκρατών Σοσιαλιστών», Φίλιππος Σαχινίδης , δήλωσε την Κυριακή, ότι το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου δημιουργήθηκε για να εκφράσει «όλες αυτές τις δυνάμεις, οι οποίες απομακρύνθηκαν ή είναι άστεγες».

Νομίζω ότι αυτή την στιγμή, αυτό που προκύπτει μέσα από την καταγραφή των αναγκών του κόσμου που στήριξε την παράταξη αυτή και της έδωσε μεγάλα ποσοστά, για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι η ανάγκη να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Να δημιουργηθεί ένας φορέας, ο οποίος θα εκφράζει όλες αυτές τις δυνάμεις, οι οποίες απομακρύνθηκαν ή είναι άστεγες. Δε συμμετέχουν στα κοινά. Και αυτή η στάση τους έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη παράταξη σταδιακά να χάσει τις δυνάμεις της, και να φτάσει σε σημεία συρρίκνωσης και σε δημοσκοπικά μεγέθη που ουσιαστικά μετά βίας της επιτρέπουν ή θα της επιτρέψουν να επιβιώσει και να εισέλθει στη Βουλή.

«Παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία γιατί πιστεύουμε ότι η χώρα, για να βγει με ασφάλεια από την κρίση, χρειάζεται αποφασιστικότητα, χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις και ηγεσίες που βάζουν πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες και δε βάζουν μπροστά το πολιτικό ή προσωπικό κόστος. Σήμερα η χώρα δεν έχει τέτοια ηγεσία. Γι’ αυτό και καθώς χαράζουμε τα πρώτα βήματα της μεταπελατειακής Ελλάδας, της Ελλάδας μετά τα προγράμματα. Πρέπει να κάνουμε αυτό το νέο ξεκίνημα», είπε ο κ. Σαχινίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του «Κινήματος – Δημοκρατών Σοσιαλιστών», αναφερόμενος στις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες του κόμματος ξεκαθάρισε ότι αυτές θα είναι αριστερότερα του ΠΑΣΟΚ .

«Είναι ξεκάθαρο. Εμείς μιλάμε για ένα προοδευτικό πλαίσιο συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συμφωνιών. Εμείς λέμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία προοδευτική συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων προγραμμάτων, στη βάση συγκεκριμένων αξιών…

Είναι δεδομένο πάντως ότι το ιδεολογικοπολιτικό προφίλ από ότι αντιλαμβάνομαι εγώ, μπορεί να το παίρνω και λάθος κινείται πέραν του ΠΑΣΟΚ πιο Αριστερά του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ένας πιο αριστερός σοσιαλισμός λίγο πιο αριστερά από τη σοσιαλδημοκρατία».

Σχετικά άρθρα