Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καταγγέλλει Το ΠΟΤΑΜΙ

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καταγγέλλει Το ΠΟΤΑΜΙ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Το ΠΟΤΑΜΙ, Φιλελεύθερη Συμμαχία,

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους φίλους και φίλες της πως η Μόνιμη Γενική Συνέλευση του κόμματος καταψήφισε τη συνέχιση των συνομιλιών με το Ποτάμι για την εκλογική τους συνεργασία στις επικείμενες εκλογές. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος:

Να σημειωθεί πως η ΦιΣυ δεν επιχείρησε καμία διαρροή προς τα ΜΜΕ για το θέμα μέχρι σήμερα, όπως της ζητήθηκε και που όμως δεν τήρησε η άλλη πλευρά, διαρρέοντας ανακρίβειες περί οριστικής συμφωνίας.

Παρά τις σοβαρές ιδεολογικές διαφορές που έχουμε με το Ποτάμι, η Φιλελεύθερη Συμμαχία είχε όλη την καλή πρόθεση να συμβάλει στο μέτωπο ενάντια στο νέο δικομματισμό των παλαιοκομματικών κρατιστών.

Οι αρχικές επαφές πραγματοποιήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε επίπεδο Προέδρων, όπου η πρόταση του Ποταμιού για συνεργασία είχε τα εξής στοιχεία: τοποθέτηση στα ψηφοδέλτια στελεχών της ΦιΣυ, έμφαση και προβολή σε θέσεις της ΦιΣυ για την ελεύθερη αγορά και την ανοικτή κοινωνία.

Δυστυχώς, η ηγεσία του Ποταμιού υπαναχώρησε από τις θέσεις αυτές θέτοντας βέτο στη συμμετοχή του Προέδρου της ΦιΣυ στα ψηφοδέλτια, υιοθετώντας αντιθεσμικές πρακτικές διακρίσεων, αποκλεισμών και παρεμβάσεων σε εσωτερικά θέματα της ΦιΣυ. Η συμπεριφορά αυτή ακύρωσε στην πράξη κάθε εγγύηση για την προβολή των θέσεών μας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Συντονιστική Επιτροπή έθεσε τους όρους στη Μόνιμη Γενική Συνέλευση και αυτή αποφάσισε πως η πλατφόρμα αυτή δεν ωφελεί τη φιλελεύθερη κατεύθυνση και πως οι παλινωδίες και η έλλειψη θάρρους από την πλευρά του Ποταμιού αφαίρεσαν κάθε εμπιστοσύνη για σοβαρή συνεργασία.

Η χώρα χρειάζεται ριζοσπαστικές φιλελεύθερες λύσεις με άξονες τη μείωση του υπερσπάταλου κράτους, της φορολογίας, της γραφειοκρατίας και της προάσπισης των ατομικών δικαιωμάτων• λύσεις που μόνο ριζοσπαστικές δεν θεωρούνται σε χώρες που ευημερούν. Μπορεί να το καταφέρει αυτό ένα πολιτικό σύστημα, του οποίου ακόμα και οι πιο «προοδευτικές» δυνάμεις ακολουθούν συντηρητικές και μέσες οδούς;

Σχετικά άρθρα