Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ξηρός κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής μάχης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ξηρός κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής μάχης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Μαρία Σπυράκη, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Τρομοκρατία, Τρομοκρατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλος Ξηρός,

Σε κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής μάχης αναδεικνύεται από την Νέα Δημοκρατία, ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Το πρωί της Κυριακής το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είπε «ντροπή στον ΣΥΡΙΖΑ» γιατί δεν συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία που συνέλαβε τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη έγινε μετά από έναν ολόκληρο χρόνο που κυκλοφορούσε ελεύθερος αφού είχε βγει σαν κύριος και με άδεια από τις φυλακές. Και ακόμη, όπως η αστυνομία αποκάλυψε , συνελήφθη αυτή την περίοδο και ενώ η αστυνομία τον παρακολουθούσε τουλάχιστον επί ένα τρίμηνο.

Μετά την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, το απόγευμα της Κυριακής η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη επανήλθε στο θέμα, επαναλαμβάνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας 24 ώρες μετά τη σύλληψη του δολοφόνου, Χριστόδουλου Ξηρού, αρνείται ακόμα να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία για τη μεγάλη επιτυχία.

«Μήπως γιατί μάρτυρες υπεράσπισής του στη δίκη της 17Ν ήταν τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως γιατί στο επίσημο καταστατικό του προβλέπεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται από “αγωνιστές και αγωνίστριες από τον επαναστατικό και ελευθεριακό χώρο”;» ανέφερε η κ. Σπυράκη στην ανακοίνωσή της.

Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κ. Σπυράκη εξακολουθεί να βγάζει ανακοινώσεις ανάξιες πολιτικού σχολιασμού. Η ελληνική αστυνομία πράττει το αυτονόητο. Εκείνο που δεν είναι αυτονόητο είναι να εμπλέκει η Ν.Δ. την αστυνομία στον προεκλογικό της σχεδιασμό. Μήπως με αυτόν τον τρόπο θέλει να καλύψει το γεγονός ότι δεν έχει καμία πολιτική πρόταση για το μέλλον της χώρας – εκτός από τις μνημονιακές της δεσμεύσεις;» .

Δεν πέρασε πολύ ώρα και η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Μαρία Σπυράκη, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε νέα δήλωση.

Σε αυτή αναφέρει: «Αντί άλλης απάντησης στο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία δίνει στη δημοσιότητα τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του δολοφόνου της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού και απόσπασμα από το επίσημο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ που αποδεικνύεται η συγκρότησή του από άτομα του λεγόμενου «επαναστατικού και ελευθεριακού χώρου».

Και παραθέτει τα εξής:

«Μάρτυρες υπεράσπισης Χριστόδουλου Ξηρού: Τίτος Καρίμαλης, Γιώργος Μαρκατσέλης, Δημήτρης Καρακώστας, Μανώλης Σαρρής(στελέχη ΣΥΡΙΖΑ).
Απόσπασμα επίσημου καταστατικού ΣΥΡΙΖΑ (σελ 9): Η συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται «…αγωνιστές και αγωνίστριες από διάφορα ρεύματα και οργανώσεις της κομμουνιστικής, της σοσιαλιστικής, της διεθνιστικής, της αντικαπιταλιστικής και αντιμπεριαλιστικής Αριστεράς, το χώρο του δημοκρατικού πατριωτικού κέντρου, αλλά και τον επαναστατικό και τον ελευθεριακό χώρο…»

Σχετικά άρθρα