Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Εικόνα ολικής καταστροφής αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Σαμαράς: Εικόνα ολικής καταστροφής αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Εικόνα ολικής καταστροφής της χώρας παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει την χώρα.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την πρώτη προεκλογική ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την Λάρισα είναι το παρακάτω:

«Οι θεσμικές αποφάσεις των συνεδρίων τους λένε ότι δεν θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια, αυτά όμως οδηγούν σε χρεοκοπία. Και ακόμη περισσότερο λένε ότι θα κάνουν αναγκαστικό δανεισμό. Εμείς λέμε την αλήθεια. Αυτό είναι το όπλο μας η αλήθεια και η ευθύνη. Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσουν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και το ΕΣΠΑ συνολικά κονδύλια για την επόμενη επταετία 43,5 δις ευρώ. Ο πρώτος που θα χάσει θα είναι ο αγρότης και η αγροτική περιφέρεια. Επίσης θα κινδυνεύσει και η ρευστότητα, θα λείψουν άμεσα 15 δις ευρώ μετά τον Μάρτιο. Θα τα χάσουμε γιατί όπως μας έχουν προειδοποιήσει όποιος δεν τηρεί τους όρους της ΕΕ δεν παίρνει χρήματα. Θα οδηγήσουν την χώρα σε πιστωτική ασφυξία. Αυτή είναι η αλήθεια και έχω υποχρέωση να την λέω».

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι αυτά που λέει δεν είναι κινδυνολογία όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε την επίθεση του προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «Δεν αναγνωρίζω στον κ. Τσίπρα το δικαίωμα να κερδοσκοπεί επάνω στον πόνο του ελληνικού λαού».

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών και υποστήριξε ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί: «Από την Λάρισα ξεκινάμε την πορεία της νίκης η Ελλάδα θα νικήσει. Υπάρχει βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε. Ο αέρας νίκης που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει, το κλίμα αλλάζει».

Μάλιστα, όπως συνηθίζει δεν παρέλειψε να υποσχεθεί εκ νέου ότι θα προβεί στην μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών, ενώ υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών.

Ειδική αναφορά έκανε, ο Αντώνης Σαμαράς και στην σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού λέγοντας ότι συνιστά «λαμπρή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σχετικά άρθρα