Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ θα μειώσει τις συντάξεις όπως προανήγγειλε ο Κύρτσος

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ θα μειώσει τις συντάξεις όπως προανήγγειλε ο Κύρτσος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κύρτσος, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Νέα Δημοκρατία, Συντάξεις, ΣΥΡΙΖΑ,

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα αποκαλύπτονται η μία μετά την άλλη, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παρέμβαση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου, για περαιτέρω μείωση των συντάξεων.

«Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κύρτσος είναι παραπάνω από αποκαλυπτικός ως προς την πρόθεση του κόμματός του για μείωση των -ήδη πενιχρών- συντάξεων. Αυτή είναι η περίφημη “έξοδος” από το μνημόνιο αλά Σαμαρά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Κύρτσος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε “βασικό” το θέμα των συντάξεων, και πρότεινε να υπάρξει μείωση τους μετά από διάλογο.

«Οι συντάξεις τραβάνε 13-14 δισ. ευρώ τον χρόνο από τον κρατικό Προϋπολογισμό. Η γραμμή της τρόικας είναι ρίξτε το ποσό στα 11 δισ. γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσετε να διατηρήσετε το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα και εάν δεν το διατηρήσετε δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος», είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ο ίδιος πρότεινε να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος: «ας βγει κάποιος να πει ξεκινάμε από τα ρετιρέ, να μπει πλαφόν 2.000 το μήνα, ώστε να πούμε στη συνέχεια τι μειώσεις πρέπει να γίνουν και προς τα κάτω.

Σχετικά άρθρα