Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τί σχεδιάζουν για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Τί σχεδιάζουν για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Θεοδώρα Τζάκρη, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Οδυσσέας Βουδούρης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ραχήλ Μακρή, ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, Χρυσούλα Γιαταγάνα,

Σε κλίμα προβληματισμού για την τροπή που μπορεί να πάρει η στρατηγική των συμμαχιών συνεδριάζει η κεντρική πολιτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που καλείται να αποφασίσει ποιους θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια και ποιους όχι.

Το ναυάγιο της συνεργασίας με τον Φώτη Κουβέλη ικανοποίησε μεγάλο μέρος της εσωκομματικής κοινής γνώμης και των οργανώσεων, που δεν ήθελαν την εκλογική σύμπλευση με τη ΔΗΜΑΡ, ωστόσο δεν έσπειρε και κύματα ενθουσιασμού στην ηγετική ομάδα, η οποία μιλά διαρκώς για ένα ευρύ, πλειοψηφικό μέτωπο, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να αποτυπώνεται και σε συγκεκριμένες προεκλογικές κινήσεις κάτι τέτοιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια τουλάχιστον οι τέσσερις βουλευτές, που προέρχονται από την σοσιαλδημοκρατία και στήριξαν την αντιπολιτευτική του στρατηγική με την καταψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας: Η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Θόδωρος Παραστατίδης.

Στην τελευταία, όμως, συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας η πλειοψηφία του οργάνου, υπήρξαν ζωηρές διαφωνίες και για τους τέσσερις. Κυρίως, γιατί οι δύο πρώτοι ήταν υπουργοί σε μνημονιακές κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ οι άλλοι δύο επικρίνονται για τη στάση που τήρησαν σχετικά με το θέμα χρηματισμού ανεξάρτητων βουλευτών, κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη κριτική του Μανώλη Γλέζου εναντίον τους.

Άγνωστο είναι εάν τελικά η ηγεσία θα επιχειρήσει να εντάξει στα ψηφοδέλτια τις Ραχήλ Μακρή και Χρυσούλα Γιαταγάνα, που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και συμπορεύτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετά μέτωπα τους τελευταίους μήνες.

Το σαββατοκύριακο θα συνέλθει και το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διαμορφωθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα, στη βάση των εξαγγελιών της ΔΕΘ. Αυτό το πρόγραμμα θα είναι και η βάση των προεκλογικών και μετεκλογικών συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα