Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Spiegel στηρίζει Τσίπρα και κατηγορεί τη μίζερη πολιτική της Μέρκελ

Το Spiegel στηρίζει Τσίπρα και κατηγορεί τη μίζερη πολιτική της Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λιτότητα,

Το καλύτερο δώρο για το 2015 το πήρε ο Αλέξης Τσίπρας από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο όχι μόνο κατηγορεί την Άνγκελα Μέρκελ ως υπαίτια των δεινών της Ευρώπης αλλά και αποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα ως έναν άνθρωπο που θέλει το καλό της χώρας του και της Ευρώπης.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, με τον τίτλο «Υπάρχει λόγος να υποφέρουν οι Έλληνες;» το άρθρο του Spiegel ασκεί δριμεία κριτική στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν στη Γερμανία πολιτικοί αλλά και μέσα ενημέρωσης, στο άκουσμα της είδησης περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.

«Ποιος κυβερνά σε μια δημοκρατία;», διερωτάται το Der Spiegel.

«Ο λαός ή το κεφάλαιο; Απλό το ερώτημα, θα έλεγε κανείς. Γιατί αυτό που διαφοροποιεί τη δημοκρατία από τη δικτατορία είναι οι εκλογές. Η Δύση είναι περήφανη για αυτό. Εκτός κι αν υπάρχει απειλή ο λαός να ψηφίσει αριστερό κόμμα. Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει αχτίδα ελπίδας για τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης η δημοκρατία στην Ευρώπη έχει λάβει έναν αυταρχικό χαρακτήρα», τονίζει.

Το περιοδικό αναφέρει πως η Μέρκελ δεν έχει όραμα και τονίζει ότι αφήνουν τους Έλληνες να υποφέρουν ως τιμωρία για τις αμαρτίες του παρελθόντος.

«Για να φοβηθούν άλλες χώρες με μεγάλα χρέη; Για να μπορεί η Μέρκελ να λέει στους ψηφοφόρους της ότι δεν υπάρχουν γερμανικά χρήματα για τεμπέληδες νοτιοευρωπαίους;», διερωτάται το Der Spiegel και σημειώνει ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι «από την αρχή της ευρωπαϊκής κρίσης η Καγκελάριος ακολουθεί μια σουρεαλιστική στρατηγική, σύμφωνα με την οποία, θέλουμε να διατηρήσουμε την νομισματική ένωση, γιατί οι εξαγωγές μας επωφελούνται από αυτή και επειδή φοβόμαστε τις πολιτικές συνέπειες της κατάρρευσης».

«Ωστόσο δεν θέλουμε να υλοποιήσουμε τη βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του κοινού νομίσματος, που είναι η πολιτική ένωση», αναφέρει και προσθέτει: «Η έλλειψη οραμάτων από τη Μέρκελ, η οποία στη γερμανική εσωτερική πολιτική εκλαμβάνεται ως προτέρημα -τόσο μίζερη είναι η γερμανική εσωτερική πολιτική- οδηγεί την Ευρώπη στην καταστροφή».

Ωστόσο, εκτός από την Μέρκελ, το περιοδικό αναφέρεται και στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «δεν πρόκειται για κάποιον παρανοϊκό».

Σύμφωνα με τον Der Spiegel, ο Τσίπρας δεν θέλει να βγει από την ΕΕ, ούτε απειλεί το ευρώ, αλλά «θέλει όμως να σπάσει το βίαιο δόγμα της λιτότητας το οποίο επέβαλαν Ευρώπη και ΔΝΤ στη χώρα του».

«Θέλει να αυξήσει τους φόρους, να εισαγάγει κατώτατο μισθό, να δώσει κουπόνια φαγητού στους φτωχούς και να παράσχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στους ανέργους. Αυτή είναι η Ευρώπη. Από τις απαιτήσεις του ξεχωρίζει απλώς μία: το κούρεμα του χρέους. Είναι όντως επαναστατικό, αλλά αναγκαίο. Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από τα χρέη της. Η αποπληρωμή τους δεν είναι δυνατή», σημειώνει.

Σχετικά άρθρα