Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Σιωπή Βενιζέλου για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Ουκρανίας που καταργήθηκαν

ΣΥΡΙΖΑ: Σιωπή Βενιζέλου για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Ουκρανίας που καταργήθηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ευάγγελο Βενιζέλο γιατί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουκρανία δεν έθεσε στην ουκρανική “κυβέρνηση” το φλέγον ζήτημα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, που κατάργησαν οι νεοναζί του Κιέβου, μεταξύ των οποίων και της ελληνικής ομογένειας.

Στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβάζουμε ότι, “ο υπουργός Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλος, κατά την επίσκεψή του στην Μαριούπολη, παρόλο που είχε ως στόχο να «καθησυχάσει» τους Έλληνες της Διασποράς, δεν έκανε καμιά αναφορά στην λεγόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Κίεβο, στην οποία συμμετέχουν ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα, και η οποία, με ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που ψήφισε, κατάργησε όλα τα δικαιώματα των τεσσάρων μειονοτήτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων.

Η νομιμοποίηση μιας τέτοιας κυβέρνησης από την ελληνική πλευρά ενέχει ανυπολόγιστους κινδύνους για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, η άκρως επικίνδυνη γεωστρατηγική αντιπαράθεση της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών με την Μόσχα φέρνει την Ευρώπη ένα βήμα πριν από έναν κλιμακούμενο νέο «ψυχρό πόλεμο», με ανυπολόγιστους κινδύνους για την ειρήνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην ανάγκη να μην γίνει ουραγός η ελληνική κυβέρνηση σε επικίνδυνους σχεδιασμούς”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα