Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Μερκελιστές απειλούν τον ΣΥΡΙΖΑ: Θα σας κόψουμε τη χρηματοδότηση

Οι Μερκελιστές απειλούν τον ΣΥΡΙΖΑ: Θα σας κόψουμε τη χρηματοδότηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Εφημερίδα Rheinische Post, ΣΥΡΙΖΑ,

Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης της Άνγκελας Μέρκελ, δεν διστάζουν πλέον να απειλούν ανοιχτά το ΣΥΡΙΖΑ ότι αν δεν υλοποιήσει ότι απαιτεί η τρόικα και η Γερμανία, θα κόψουν την χρηματοδότηση στην Ελλάδα.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, αναπληρωτής πρόεδρος του γερμανικού CDU, Michael Fuchs, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στην εφημερίδα Rheinische Post, είπε ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν να “εκβιάζουν” τους εταίρους τους στην ευρωζώνη.

“Εάν ο Αλέξης Τσίπρας του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι μπορεί να περιορίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και τα μέτρα λιτότητας, τότε η τρόικα θα πρέπει να περικόψει τα δάνεια προς την Ελλάδα”, τόνισε.

“Οι εποχές που έπρεπε να διασώσουμε την Ελλάδα έχουν τελειώσει. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για πολιτικούς εκβιασμούς. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον συστημικά σημαντική για το ευρώ”.

Είναι η πρώτη φορά μετά την προκήρυξη εκλογών στην Ελλάδα που υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος προειδοποιεί ότι η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μπορεί να διακοπεί εάν δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου.

Σχετικά άρθρα