Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουβέλης και ΔΗΜΑΡ τα… έψαλαν στον Τσίπρα – Ναυάγιο στη συμφωνία

Κουβέλης και ΔΗΜΑΡ τα… έψαλαν στον Τσίπρα – Ναυάγιο στη συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΔΗΜΑΡ, Εθνικές Εκλογές 2015, Εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης,

Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τον Αλέξη Τσίπρα ακόμα και στο μήνυμα για τα κάλαντα και το νέο έτος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά το άδειασμα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης στο μήνυμά του φρόντισε να «προσθέσει» ότι «η ΔΗΜΑΡ πορεύεται με τις δικές της δυνάμεις».

«Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και σε όλες! Η νέα χρονιά να είναι γεμάτη χαρά, ελπίδα και δημιουργία. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να σηκωθούν όρθιοι. Πρέπει να σηκωθεί η χώρα ψηλά. Μπορεί, αρκεί να το πιστέψουμε. Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλουμε, έτσι ώστε η κοινωνία μας, η Ελλάδα να πορευτεί προς μια κατεύθυνση που οδηγεί στη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται. Η Δημοκρατική Αριστερά με τις δικές της δυνάμεις, με την υπεύθυνη θέση που έχει απέναντι στα πράγματα, πορεύεται με ελπίδα, με διεκδίκηση για την κοινωνία και τη χώρα. Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου η πορεία της χώρας να είναι θετική για το σήμερα και το αύριο. Καλή χρονιά σε όλους και σε όλες!» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Αγίου Κωνσταντίνου φαίνεται να ανακρούει πρύμναν αναφορικά με την κοινή κάθοδο με το ΣΥΡΙΖΑ – τουλάχιστον προς ώρας – μετά τις χθεσινές δηλώσεις Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν διαπραγματεύεται θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και όλοι θα πρέπει να βγουν στο κυνήγι του σταυρού.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής οι περισσότεροι μιλούσαν για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, σε συνεργασία με μικρά κόμματα, όπως οι Οικολόγοι.

Αυτό μάλλον θα αποφασίσει αύριο και η Κεντρική Επιτροπή.

Όλοι μιλούν για αλαζονική συμπεριφορά Τσίπρα και καταγγέλλουν τις δηλώσεις συριζαίων βουλευτών για δημόσια αυτοκριτική και μεταμέλεια της ΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λίγα τα στελέχη που περίμεναν κάποια αυτοκριτική στάση από την Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ πολλοί επέκριναν σφόδρα το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ ήθελε μετά την κοινή κάθοδο στις εκλογές να έχει δική της κοινοβουλευτική ομάδα, κάτι το οποίο ωσ΄τοσο δεν προβλέπεται. Με λίγα λόγια κατηγορούν τη ΔΗΜΑΡ ότι ήθελε να εκλέξει τους βουλευτές της εκμεταλλευόμενη τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία να χαράξει δική της πορεία.

Ο Σύριζα δεν συμφώνησε να είναι επικεφαλής στο Επικρατείας ο Φώτης Κουβέλης, έθεσε όρους για αρκετούς εκ των σημερινών βουλευτών, διαφώνησε και με τον τίτλο του σχήματος που θα κατέβαινε στις εκλογές, αλλά και σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ σε κάθε είδους δεσμευτική προγραμματική συμφωνία με βάση την παραμονή στο ευρώ. Στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα ωστόσο απαντούν ότι δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα για τα ευρωπαϊκά ζητήματα και πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι και γνωστή και δεδομένη, άρα δεν μιλάμε για διαφωνία ή για απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών.

Μετά από όλα αυτά ήταν φυσική και επόμενη η απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ το πρωί της Τετάρτης να μην προχωρήσουν τις συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασιών με οικολογικές κινήσεις. Έτσι στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος το Σαββατοκύριακο θα εξεταστεί η εκλογική τακτική, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα