Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Δεν είναι “θετικές” οι συνθήκες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Bloomberg: Δεν είναι “θετικές” οι συνθήκες για τον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Αντώνης Σαμαράς, Κάρολος Παπούλιας, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τέσσερις εβδομάδες να πείσει τους Έλληνες να παραμείνουν στον οικονομικό δρόμο που έχει χαράξει η τρέχουσα κυβέρνηση και πολιτική, σχολιάζει το Bloomberg, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάποιες ελπίδες να κερδίσει στις εκλογές.

“Αυτές οι εκλογές δεν διεξάγονται σε τόσο θετικές συνθήκες για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι μακροοικονομικοί δείκτες είναι θετικοί για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό” αναφέρει ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης.

Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια και ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου. Αυτό του δίνει την ευκαιρία να μειώσει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, σημειώνει το Bloomberg και προσθέτει ότι η επιτυχία του Σαμαρά έγκειται στο γεγονός ότι το πρωτογενές πλεόνασμα έδωσε τη δυνατότητα στον Σαμαρά να εκδώσει ομόλογα για πρώτη φορά από το 2010, πριν η πολιτική αβεβαιότητα αυξήσει ξανά τα επιτόκια απαγορεύοντας την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές.

Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία φαίνεται λιγότερο σίγουρη πλέον, σε σχέση με έναν μήνα πριν, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, συνεχίζει το Bloomberg.

“Θα πρέπει να περιμένουμε μια πολύ οξεία και πολωμένη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερες ψήφους. Αυτό ίσως σημαίνει ότι θα εξανεμιστούν οι ψήφοι προς τα μικρότερα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου των κομμάτων του κέντρου, τα οποία θα είναι αρκετά” τονίζει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, επίκουρος καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

“Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιθανή πιο πριν. Τώρα όχι και τόσο” προσθέτει ο Δ. Σωτηρόπουλος, τονίζοντας ότι ο πρέπει να λάβει κανείς υπ’ όψιν του τον παράγοντα Παπανδρέου.

“Η πολιτική εικόνα στην Ελλάδα περιπλέκεται, ίσως και προς όφελος του Σαμαρά , από το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργο Παπανδρέου. Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να βελτιώσει τις προοπτικές του Αντώνη Σαμαρά να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ εάν ο Γ. Παπανδρέου καταφέρει να πάρει πίσω τους ψηφοφορους του ΠΑΣΟΚ που είχαν πάει στον Αλέξη Τσίπρα”, σχολιάζει το Bloomberg.

Σχετικά άρθρα