Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τώρα η Νέα Δημοκρατία λέει ότι την συμφέρουν οι εκλογές!

Τώρα η Νέα Δημοκρατία λέει ότι την συμφέρουν οι εκλογές!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Εκλογές, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη,

Όπως είχε αποκαλύψει το tribune.gr σε δημοσίευμα του στις 26 Δεκεμβρίου με τίτλο «Νέο διάγγελμα Σαμαρά: Αισιοδοξία για νίκη στις εθνικές εκλογές» , στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού τον συμβούλευαν να αντεπιτεθεί και να δηλώσει αισιόδοξος ότι ακόμη και αν γίνουν πρόωρες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει.

Ο πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα, 27 Δεκεμβρίου, δεν έκανε νέο διάγγελμα όπως αναμενόταν, αλλά παραχώρησε «αποκλειστική συνέντευξη στην ΝΕΡΙΤ», που βέβαια αμφισβητήθηκε για την δημοσιογραφική της αξιοπιστία από την ΕΣΗΕΑ, καθώς θεωρήθηκε «στημένη», με προαποφασισμένες ερωτήσεις και γραμμένες απαντήσεις.

Όπως και νάχει ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι αυτή τη φορά άκουσε τους συνεργάτες και δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Τώρα αν αυτό το πιστεύει η όχι είναι άλλο ζητούμενο.

Την νέα προεκλογική τακτική της ανύψωσης του ηθικού των νεοδημοκρατών συνέχισε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη που σε συνέντευξη της στον ραδιοσταθμό Real , δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Αναμφίβολα θα κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές και αν το συνειδητοποιούσαν αυτό θα έτρεχαν όλοι τη Δευτέρα να βγάλουν Πρόεδρο.
Τη ΝΔ και τον Πρωθυπουργό τους συμφέρει να γίνουν εκλογές, γιατί η λαϊκή οργή θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Όμως το σωστό είναι να εκλεγεί Πρόεδρος και να έχουμε δύο μήνες να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση. Όπως είπε χθες και ο Πρωθυπουργός, αν το πάρουμε στενά κομματικά μας συμφέρει. Αλλά προέχει η πατρίδα, που είναι πάνω από το κόμμα. Ο κόσμος δεν θέλει εκλογές, γιατί ξέρει ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Μιλάμε με τον κόσμο και το βλέπουμε».

Από την αντιπολίτευση , πάντως, σχολιάζουν ότι η στροφή αυτή της τακτικής της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται εξ ανάγκης, καθώς πλέον φαίνεται ότι η ελπίδα της συγκυβέρνησης για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ώστε να αποφευχθεί η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία δεν θα πραγματοποιηθεί και το μόνο που της απομένει είναι μια απέλπιδα προσπάθεια ανύψωσης του χαμένου ηθικού των οπαδών της.

Σχετικά άρθρα