Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγκυλωτός Σταυρός, Βασιλική Κατριβάνου, Εβραϊκό Νεκροταφείο, Εβραίοι, Ηρώ Διώτη, Λάρισα, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο αντισημιτισμός και ο νεοναζισμός μας απειλούν άμεσα, δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Βασιλική Κατριβάνου, με αφορμή τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Λάρισας, με αγκυλωτούς σταυρούς και ναζιστικά απειλητικά συνθήματα.

Η ενέργεια αυτή « είναι απεχθής και μας ανησυχεί. Όχι μόνο για την προσβολή της μνήμης των νεκρών, αλλά επειδή η πράξη έχει πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα και περιεχόμενο: παραπέμπει ευθέως στο μεγαλύτερο έγκλημα όλων των εποχών, το Ολοκαύτωμα», τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο αντισημιτισμός και ο νεοναζισμός δεν απειλούν μόνο τους Εβραίους συμπολίτες μας, αλλά την κοινωνία, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία μας. Έτσι, λοιπόν, δεν αρκεί η έκφραση λύπης ή η γενικότερη καταγγελία, απαιτούμε από την πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές να καταδικάσουν απερίφραστα την πράξη και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και την αποτροπή ανάλογων αθλιοτήτων. Σε ό,τι μας αναλογεί, ως ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουμε ότι ο αγώνας κατά του νεοναζισμού, του αντισημιτισμού, της αναβίωσης του φυλετισμού και ρατσισμού είναι πρώτη προτεραιότητα», καταλήγει η ανακοινωση.

Σχετικά άρθρα