Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα «δώρα» Μαξίμου και Κουμουνδούρου στους βουλευτές για την τρίτη ψηφοφορία

Τα «δώρα» Μαξίμου και Κουμουνδούρου στους βουλευτές για την τρίτη ψηφοφορία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Εκλογές, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Πλατεία Κουμουνδούρου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ,

Μαξίμου και Κουμουνδούρου γνωρίζουν πολύ καλά, ότι τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις κρατούν στα χέρια τους λίγοι βουλευτές, που με την ψήφο τους, την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, θα καθορίζουν αν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου.

Το Μέγαρο Μαξίμου , διατηρεί ακόμη κάποιες αμυδρές ελπίδες ότι μπορεί να βρει τους 180 βουλευτές για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν κύκλοι του Μαξίμου στην δεύτερη ψηφοφορία βρέθηκαν επιπλέον 8 βουλευτές , μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να στείλει μήνυμα συναίνεσης.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του, πριν την δεύτερη ψηφοφορία, εκτός των άλλων, έταξε και «δώρο» σε όσους βουλευτές από τους ανεξάρτητους ή ακόμη και από ενταγμένους σε κόμματα ψήφιζαν υπέρ της εκλογής προέδρου.

Είπε ανοιχτά, ότι μετά την εκλογή του Σταύρου Δήμα θα υπάρξει διεύρυνση της κυβέρνησης, τάζοντας έτσι κυβερνητικές θέσεις σε όσους ψήφιζαν και βέβαια συνειρμικά τουλάχιστον αυτοί που θα ψηφίσουν τελικά για Πρόεδρο, αν μη τι άλλο θα ενταχθούν και στα ψηφοδέλτια του κόμματος στην περίπτωση εκλογών.

Το δέλεαρ αυτό αναμένεται να επαναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς και στο νέο διάγγελμα που ετοιμάζει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μέσα Σαββατοκύριακο και πριν την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία.

Από την άλλη και η Κουμουνδούρου ακολουθεί την ίδια πρακτική. Με την δυναμική του πρώτου κόμματος που δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ όλες οι δημοσκοπήσεις, και παρά τις έντονες αντιπαραθέσεις που υπάρχουν μέσα στο κόμμα από τις συνιστώσες, η ηγετική ομάδα τάζει και αυτή θέσεις στα ψηφοδέλτια μεγάλου αριθμού σημερινών βουλευτών που θα καταψηφίσουν τον Πρόεδρο.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του κόμματος -που αποκαλύπτει το Real.gr- έως την Τρίτη στην Κουμουνδούρου θα πρέπει να φτάσουν οι προτάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών με τους υποψήφιους που προτείνουν στα ψηφοδέλτια.

Εν συνεχεία, η Επιτροπή Εκλογών που συγκροτήθηκε με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή του Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα, του υπεύθυνου Οργανωτικού Τάσου Κορωνάκη και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Παναγιώτη Λαφαζάνη, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Θοδωρή Δρίτσα (ώστε να εκπροσωπούνται όλες οι πτέρυγες του κόμματος) θα εγκρίνει το 70% και θα επιφυλαχτεί για το υπόλοιπο 30%.

Στόχος είναι στο 30% να χωρέσουν οι συνεργασίες του κόμματος, καθώς πέραν της ενδεχόμενης συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους-Πράσινους, στα ψηφοδέλτια θα ενταχθούν και ανεξάρτητοι βουλευτές που δεν ψήφισαν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ θα υπάρξει και άνοιγμα στην κοινωνία.

Σχετικά άρθρα