Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουβέλης: Ναι σε συνεργασία με Τσίπρα – Όχι στην εκλογή Προέδρου

Κουβέλης: Ναι σε συνεργασία με Τσίπρα – Όχι στην εκλογή Προέδρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΔΗΜΑΡ, Εκλογές, Θωμάς Ψύρρας, Μαρία Ρεπούση, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης,

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για την προεδρική εκλογή, ενώ περιπλέκεται στις πολιτικές συμμαχίες, μετά από όσα είπε ο Φώτης Κουβέλης, ότι συνομιλεί με τον Αλέξη Τσίπρα και ότι η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, την Δευτέρα αργά το βράδυ, γνωστοποίησε στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος του, ότι είχε τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της ΔΗΜΑΡ, μάλιστα, οι επαφές μεταξύ των δυο πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστούν, με στόχο να συμφωνηθεί ο τρόπος εκλογικής συνεργασίας των δύο πλευρών σε περίπτωση προκήρυξης εθνικών εκλογών.

Στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στο μέλλον του κόμματος τονίζοντας ότι “Η ΔΗΜΑΡ προχωρά”, ενώ ξεκαθάρισε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα παραμένει σταθερή στην καταψήφιση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά στελέχη και ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν έντονες διαφωνίες και αντιρρήσεις με βασικό επιχείρημα τον κίνδυνο να «απορροφηθεί», η ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στη στάση των βουλευτών κατά την δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή αυτή δεν θα αλλάξει και θα ψηφίσουν παρών καθώς εκτιμήθηκε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού δεν αλλάζει τα δεδομένα.

Από την κοινή συνεδρίαση απουσίαζαν ο Θωμάς Ψύρρας και η Μαρία Ρεπούση.

Η απουσία του κ. Ψύρρα, ερμηνεύεται ως ένδειξη αντίθεσης του με την στάση της ΔΗΜΑΡ, καθώς , τελευταία είχε ταχθεί υπέρ μιας συναινετικής λύσης για την εκλογή Προέδρου.

Αντίθετα η απουσία της κ. Ρεπούση, ήταν δικαιολογημένη καθώς η βουλευτής , βρισκόταν στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά άρθρα