Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ο Π. Χαϊκάλης έπραξε το καθήκον του – Κάποιοι άλλοι να φοβούνται

Τσίπρας:  Ο Π. Χαϊκάλης έπραξε το καθήκον του – Κάποιοι άλλοι  να φοβούνται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, Κοζάνη, Ολιγάρχες, Παύλος Χαϊκάλης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ,

Υπεραμύνθηκε της στάσης του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη να καταγγείλει την απόπειρα δωροδοκίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοζάνη το Σάββατο το απόγευμα στο πλαίσιο των Περιφερειακών προγραμματικών συσκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας , τόνισε ότι κάποιοι άλλοι πρέπει να φοβούνται από την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία”, κάνοντας λόγο για κάποιους που βρίσκονται “στους προθαλάμους και στους αντιθαλάμους της εξουσίας”.

Όπως αναμενόταν ο Αλέξης Τσίπρας , στην ομιλία του στην Κοζάνη, αναφέρθηκε διεξοδικά και στις τελευταίες εξελίξεις με τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, λέγοντας ότι τις « παρακολουθούμε με το στόμα ανοιχτό και πιάνοντας τη μύτη, από τη δυσοσμία».

Ωστόσο υπερασπίστηκε τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι «Ο Παύλος Χαϊκάλης που, ότι κι αν κρύβει αυτή η βρωμερή υπόθεση, πρέπει να επισημάνουμε πως έπραξε το καθήκον του. Ειδοποίησε από τη πρώτη κιόλας στιγμή τη δικαιοσύνη, η οποία έστω και τώρα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για βγούμε από το βούρκο. Έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδεικνύοντας ότι σε αυτόν τον τόπο δεν είναι όλα ίσιωμα».

Μια αξιοσημείωτη προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα προς τους “προθαλάμους και στους αντιθαλάμους της εξουσίας” ήταν αυτή που ανέφερε:

«Θα πω επίσης με πλήρη επίγνωση των λόγων μου, προς όλους αυτούς:

Πάρτε το απόφαση:

Ότι και να κάνετε, όσους μηχανισμούς και να θέσετε στην υπηρεσίας σας για να εμφανίσετε τη νύχτα ως μέρα, δε θα σας περάσει.

Στη συνείδηση του λαού μας είστε ήδη χρεοκοπημένοι. Μόνο που στη προσπάθειά σας, ξεσκεπάζεστε και φανερώνεστε. Φανερώνεται η ενοχή σας. Φανερώνεται ο πανικός σας. Φανερώνετε ο φόβος σας.

Έχετε δίκιο, κάποιοι, να φοβάστε, γιατί έρχεται η λαϊκή κρίση. Και μια νέα μεταπολίτευση».

Προηγουμένως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εξαπολύσει επίθεση και στα ΜΜΕ , αλλά και στους τραπεζίτες, λέγοντας:

«Ξέρουμε ότι αυτό δεν αρέσει στους καλομαθημένους της διαπλοκής και στους ακόλουθούς τους, που βυσσοδομούν κακοποιώντας τη δημοκρατία, την αλήθεια, τους ανθρώπους, τις ιδέες.

Βλέπουμε ορισμένα μεγάλα ΜΜΕ να έχουν καταντήσει ντουντούκες χυδαίας προπαγάνδας. Βλέπουμε πως μας πολεμούν οι ολιγάρχες του τραπεζικού συστήματος.

Όλοι όσοι είδαν τη κρίση ως ευκαιρία για να κερδίσουν ακόμα περισσότερα. Διοχετεύοντας δισεκατομμύρια στις τράπεζες και ταυτόχρονα κατεδαφίζοντας τους μισθούς, διαλύοντας εργασιακές σχέσεις, καταπατώντας δικαιώματα.

Βλέπουμε, επίσης, πώς ξεπερνά κάθε όριο ήθους, κάθε κανόνα δημοκρατίας και κάθε φραγμό εντιμότητας, η συγκυβέρνηση των μνημονίων, προκειμένου να μείνει γαντζωμένη στην εξουσία».

Στην αρχή της ομιλίας του », ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή, ζήτησε από τους οπαδούς του κόμματος του να αγωνιστούν και να μην περιμένουν την κυβέρνηση να πέσει σαν ώριμο φρούτο.

Ο κ. Τσίπρας απεύθυνε κάλεσμα στον ελληνικό λαό να πει όχι στην κυβέρνηση Σαμαρά που έχει δεσμευθεί με το email στην Τρόικα για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και να επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ .

«Μας λένε, και σας λένε, ότι το νέο, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει την εμπειρία για να διαχειριστεί τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Ευτυχώς, δεν έχουμε την πείρα των υποκλίσεων μπροστά στους κάθε λογής ολιγάρχες, νέους ή παλιούς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υποστήριξε ότι «Οι εκλογές στις αρχές του νέου χρόνου θα είναι ανάσα ζωής».

Σχετικά άρθρα