Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαρκόπουλος: “Οι Έλληνες βουλευτές δεν παίζουν τον μουντζούρη”

Μαρκόπουλος: “Οι Έλληνες βουλευτές δεν παίζουν τον μουντζούρη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κώστας Μαρκόπουλος, Νέα Δημοκρατία, Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

Ο Κώστας Μαρκόπουλος κατά την ομιλία του το Σάββατο στην Βουλή των Ελλήνων καυτηρίασε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από την ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του ότι αυτά που είδαμε την Παρασκευή μας διδάσκουν στην πραγματικότητα, ότι εδώ δεν πρέπει να παίξουμε τον μουτζούρη, και να τον πετάει ο ένας στον άλλον.

Αυτή η αίθουσα είναι για να λύνει ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας και όχι για να προσθέτει άλλα.

Οι Έλληνες βουλευτές δεν επιτρέπεται ποτέ να συμμετέχουν σε διαδικασίες παρακολουθήσεων και συνακροάσεων. Γιατί όσοι νομίζουν ότι αν το κάνουν ή το έκαναν αυτό, ότι έβλαψαν κάποιον «αόρατο» άλλον, στην πραγματικότητα έβλαψαν την επικοινωνία μεταξύ μας. Διότι αυτό που έγινε χθες έτσι όπως παρουσιάστηκε, ένα στόχο έχει μόνο: Να φοβόμαστε να μιλάμε μεταξύ μας. Και αυτοί που το υπηρέτησαν, αυτοί δηλαδή που δεν θέλουν να μιλάμε μεταξύ μας, γιατί έσπειραν την καχυποψία ανάμεσα μας, είναι αυτοί που φοβούνται περισσότερο. Όμως τα πράγματα στην πολιτική πρέπει να είναι διαφανή.

Την κρίσιμη αυτή ώρα που ο καθένας από εμάς έχει ένα βόλι, μια ψήφο για την επερχόμενη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που συμβολίζει την ενότητα του πολιτικού συστήματος, εμείς από κάτω την διαμελίζουμε.

Ένας μόνο είναι ο «λύκος» που χαίρεται για όλα αυτά: οι κερδοσκόποι, αυτοί που επενδύουν στην εθνική και ευρωπαϊκή μας μοναξιά, αυτοί που επενδύουν στην γεωστρατηγική μας μοναξιά, την ώρα που πλησιάζει ο χρόνος να αποκτήσουμε πιο ισχυρό ρόλο στην περιοχή και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη πολιτική αυτοπεποίθηση.

Αυτοί που υπηρέτησαν τα χθεσινά γεγονότα και όλοι αυτοί που τους στηρίζουν ή χαμογελούν μέσα τους για όλα αυτά, υπηρετούν τους άλλους. Όχι τη χώρα. Αυτούς που μας θέλουν στην αστάθεια, ξεμοναχιασμένους, για να είμαστε εύκολη λεία.

Όση ευθύνη έχει το ΝΑΙ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άλλη τόση έχει και το ΟΧΙ. Κανένα από τα δύο δεν έχει την μικρότερη ευθύνη.

Και όσοι ζυγίζουν το βόλι τους με βάση μια θεωρία του αύριο να ξέρουν ότι μπορεί να διαψευστούν. Για τι ο λογαριασμός έρχεται μετά…

Δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε μπροστά στα προβλήματα. Όταν τα βλέπουμε δεν μπορεί να βάζουμε το κεφάλι στην άμμο, και να το βγάζουμε όταν έρχεται η ώρα να πούμε τα ωραία τα λόγια τα μεγάλα.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της λοιπής αντιπολίτευσης, τους είπε ότι δεν μπορείτε όταν έχετε το πρόβλημα απέναντι σας να κρύβεστε βάζοντας το κεφάλι στην άμμο και την ίδια στιγμή να λέτε ότι ναι θα μείνουμε στο Ευρώ, ναι είμαστε υπέρ των μηδενικών ελλειμμάτων, ασφαλώς θα αποπληρώσουμε τα πάντα στο ΔΝΤ, βέβαια και θα διαπραγματευτούμε για επιμήκυνση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο κ. Τσίπρας τα είπε αυτά πριν από δύο ημέρες στο Reuters. Και την ίδια στιγμή εδώ σε αυτήν την αίθουσα και έξω στις πλατείες, στα καφενεία και στην ελληνική κοινωνία να λέτε άλλα.

Όσοι περιχαίρεστε μέσα σας για αυτά που έγιναν εχθές, υπηρετείτε τους άλλους. Όσοι επενδύετε στην αστάθεια υπηρετείτε τους άλλους. Όσοι επενδύουν στην σταθερότητα της χώρας είναι βέβαιο ότι επενδύουν και στην εθνική συνεννόηση.

Σχετικά άρθρα