Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η παράταση του μνημονίου διασφαλίζει την Ελλάδα ακόμη και αν γίνουν εκλογές”

“Η παράταση του μνημονίου διασφαλίζει την Ελλάδα ακόμη και αν γίνουν εκλογές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μνημόνιο, Σύνοδος Κορυφής,

Σε θετικό κλίμα για την Ελλάδα διεξήχθη, την Πέμπτη, η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες , διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές,επισημαίνοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιλαμβάνονται και κατανοούν το πολιτικό πλαίσιο στην Ελλάδα.

Και πηγές της Κομισιόν, πάντως, ανέφεραν ότι η απόφαση του Εurogroup για τη δίμηνη παράταση το ισχύοντος προγράμματος διασφαλίζει απόλυτα την Ελλάδα, είτε η Βουλή εκλέξει πρόεδρο στις 29 Δεκεμβρίου, είτε γίνουν πρόωρες εκλογές ένα μήνα αργότερα.

Στο μεταξύ σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση του ταμείου που σκοπό έχει να κινητοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ για έργα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν το βράδυ της Πέμπτης στη Σύνοδο Κορυφής οι ηγέτες των κρατών μελών της Ε.Ε..

«Συμφωνήσαμε σε τρία πράγματα: Πρώτον στην ανάγκη του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τις Επενδύσεις, δεύτερον στην ανανέωση των δεσμεύσεών μας να εντατικοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις και τρίτον να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την εξυγίανση των δημοσιονομικών» δήλωσε ο επικεφαλής της Ε.Ε. Πολωνός Ντόναλντ Τούσκ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι οι τρεις δεσμεύσεις θα ενισχύσουν την ανάκαμψη της οικονομίας της Ε.Ε..

Οι εργασίες της Συνόδου δεν θα συνεχιστούν όπως είχε προγραμματιστεί την Παρασκευή αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ολοκληρώσουν τη συζήτησή τους απόψε με τα θέματα της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Σχετικά άρθρα