Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλεί να καταψηφίσει για Πρόεδρο ο Νίκος Σηφουνάκης

Απειλεί να καταψηφίσει για Πρόεδρο ο Νίκος Σηφουνάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Σηφουνάκης, ΠΑΣΟΚ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας,

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να καταψηφίσει στις επόμενες δύο ψηφοφορίες τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, εάν οι ηγεσίες των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συνεννόησης.

Ο βουλευτής με δηλώσεις του, ζήτησε σύγκληση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων του συνταγματικού τόξου κατά την οποία θα συμφωνηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με συγκεκριμένη δέσμευση ως προς τον χρόνο των εθνικών εκλογών του 2015.

«Διαφορετικά, αν οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αναλάβουν μια τέτοια πρωτοβουλία, τότε δικαιούνται να εικάζουν οι βουλευτές ότι ο επικαλούμενος κίνδυνος της καταστροφής δεν υφίσταται και συνειδητά οδηγείται η χώρα σε εκλογές, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν τις επιζητεί. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουνε αναλόγως και κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, όπως και το Σύνταγμα επιτάσσει» ανέφερε ο βουλευτής, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση του.

Αναφερόμενος στο χθεσινό αποτέλεσμα, ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε ότι «η χθεσινή ψηφοφορία κατέδειξε ότι η επιλογή του υποψηφίου ΠτΔ δεν κατάφερε καν να συσπειρώσει- όπως αναμένετο- τους βουλευτές που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια, την Κεντροδεξιά και βεβαίως την πλειονότητα των ανεξάρτητων βουλευτών».

«Σε ανύποπτο χρόνο είχα προτείνει τεκμηριωμένα, υποψηφιότητα κύρους από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε ακόμη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, εάν όντως εννοούν ότι οι πρόωρες εκλογές την παρούσα χρονική στιγμή είναι καταστροφικές για τη χώρα, έχουν υποχρέωση να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συναίνεσης και συνεννόησης και αυτό μέχρι σήμερα δεν το έχουν πράξει και δικαίως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επιδιώκονται πρόωρες εκλογές».

Σχετικά άρθρα