Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Καμία μονομερής ενέργεια από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Καμία μονομερής ενέργεια από τον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ,

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Reuters, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να είναι δέσμευση και της ευρωζώνης.

Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, τονίζει ότι αναμένεται σκληρή στάση από την Ευρώπη, ενώ υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

“Αναφορικά με το χρέος και τη δανειακή συμφωνία που θα επαναδιαπραγματευθούμε: Δεν έχουμε καμία πρόθεση να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός εάν μας αναγκάσουν, αν και πιστεύω ότι κανείς δεν θα μας αναγκάσει να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες, επειδή κανείς δεν θα επωφεληθεί από μια τέτοια εξέλιξη, στην καρδιά της Ευρώπης”.

Ο κ. Τσίπρας απέκλεισε τη συνεργασία με τα κυβερνώντα κόμματα για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας ότι θα αναζητήσει ευρύτερες συναινέσεις μετά τις εκλογές.

Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τρέχει ισοσκελισμένο ισολογισμό σε πρωτογενή βάση, ενώ στόχος είναι η μείωση του κόστους εξυπηρέτησης κάτω από το 2% ετησίως, υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα