Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Μαξίμου ψάχνει την ημερομηνία εκλογών στα τέλη Ιανουαρίου

Το Μαξίμου ψάχνει την ημερομηνία εκλογών στα τέλη Ιανουαρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Μέγαρο Μαξίμου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

Για την ημερομηνία των πρόωρων εθνικών εκλογών ψάχνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το απογοητευτικό για την κυβέρνηση αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει πέσει «παγωμάρα», καθώς τα 160 «ναι» υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα δημιουργούν αρνητική δυναμική για την επίτευξη του στόχου της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με δεδομένη την απόφαση Σαμαρά –μέχρις στιγμής τουλάχιστον- να μην προβεί σε αλλαγή υποψηφίου στην τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου, όλα δείχνουν ότι η χώρα οδηγείται σε πρόωρες κάλπες.
Αυτό δεν σημαίνει ότι και με αλλαγή προσώπου θα αύξαναν ιδιαίτερα οι ελπίδες της κυβέρνησης για εκλογή Προέδρου, γι αυτό και ενδεχομένως ο πρωθυπουργός έχει αποκλείσει αυτή την περίπτωση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού του εισηγούνται ο ορισμός της ημερομηνίας να γίνει άμεσα και βέβαια πριν από την τρίτη ψηφοφορία και να είναι στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου.

Και αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έτσι μπορεί να ικανοποιηθεί ένας αριθμός βουλευτών που ψήφισαν όχι στο Σταύρο Δήμα, αφού το προηγούμενο διάστημα πολλοί ήταν αυτοί που διέτειναν ότι θα ψηφίσουν Πρόεδρο αν προηγουμένως οριστούν εκλογές μέσα στο 2015. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο ορισμός ημερομηνίας εκλογών, μπορεί να δράσει εκφοβιστικά σε κάποιους βουλευτές που φοβούνται ότι δεν θα εκλεγούν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στην προτροπή αυτή ακόμη δεν έχει υπάρξει τοποθέτηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τουλάχιστον ξεκάθαρη και όλα είναι ανοιχτά.

Το δεδομένο είναι ότι οι εκλογές ούτως ή άλλως έχουν έρθει πλέον κοντά, είτε τις προκηρύξει πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου , ο πρωθυπουργός, είτε έρθει ως αποτέλεσμα της διαφαινόμενης αδυναμίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου.

Σχετικά άρθρα