Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 19.00 η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Στις 19.00 η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Βενιζέλος, ΠΑΣΟΚ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, Χρυσή Αυγή,

Στη Βουλή, όπου στις 19.00 ξεκινά η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα.

Για την εκλογή Προέδρου τόσο στη σημερινή, όσο και στη δεύτερη ψηφοφορία χρειάζονται τα 2/3 των βουλευτών (200 ψήφοι) και στην τρίτη ψηφοφορία τα 3/5 των βουλευτών (180 ψήφοι).

Η ψηφοφορία είναι ονομαστική και κάθε βουλευτής αναφέρει το όνομα του υποψηφίου που ψηφίζει, αλλιώς η ψήφος του καταχωρείται στα «παρών». Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο Κανονισμός της Βουλής, «κάθε βoυλευτής μετά την oνoμαστική κλήση τoυ αναφέρει τo όνoμα της πρoτίμησής τoυ, ενώ oι ψηφoλέκτες σημειώνoυν, καθένας χωριστά, την ψήφo κάθε βoυλευτή. Βoυλευτές πoυ δεν επιθυμoύν να εκφράσoυν την πρoτίμησή τoυς υπέρ oρισμένoυ πρoσώπoυ δηλώνoυν “παρών”. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται αιτιoλόγηση της ψήφoυ».

Σημειώνεται ότι της ψηφοφορίας δεν προηγείται συζήτηση.

Στην σημερινή ψηφοφορία θα συμμετάσχουν και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έλαβαν σχετική άδεια. Η Δικαιοσύνη απάντησε συγκεκριμένα θετικά στο σχετικό αίτημα των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Νίκου Κούζηλου, ενώ στην ψηφοφορία θα πάρει μέρος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, για τον οποίο υπάρχει θετική εισήγηση του Εισαγγελέα προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Σε χθεσινές της δηλώσεις εν όψει της κρίσιμης πρώτης δοκιμασίας στη Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη σημείωσε πως «δεν υπάρχει πήχης για την κυβέρνηση» και πως «σημασία έχει το τέλος της διαδικασίας. «Σημασία έχει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σχετικά άρθρα