Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελίες για Γιούνκερ και Στουρνάρα σε ΕΕ και ΕκΤ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελίες για Γιούνκερ και Στουρνάρα σε ΕΕ και ΕκΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Στουρνάρας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ΣΥΡΙΖΑ,

Σε διαβήματα , έστω και ανεπίσημα, προέβη, ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , καταγγέλλοντας αντίστοιχα τις δηλώσεις Γιούνκερ και την παρέμβαση Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης υπήρξε διπλή κρούση -κάτι σαν διαβήματα- προς το Eυρωκοινοβούλιο για τη συμπεριφορά του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, περί προβλήματος ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με και μεταξύ των άλλων του εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ, ενώ έθεσε και γενικότερο ζήτημα παρεμβάσεων από θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα εν όψει της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας.

Επίσης, στελέχη του οικονομικού επιτελείου ΣΥΡΙΖΑ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με παράγοντες της ΕΚΤ, προς τους οποίους διαμαρτυρήθηκαν για τον κ. Στουρνάρα , ζητώντας να του γίνουν συστάσεις από την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, καθώς εκτός των άλλων με τις δηλώσεις του προκαλεί κρίση στο τραπεζικό σύστημα.

Σχετικά άρθρα