Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα με σύμμαχο τον Προβόπουλο

ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα με σύμμαχο τον Προβόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Προβόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ,

Την δριμεία επίθεση που είχε εξαπολύσει εναντίον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα κλιμάκωσε, την Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με θεσμικό τρόπο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και αμέσως μετά εξέδωσε ανεπίσημο σημείωμα, εξαίροντας την στάση του τις ημέρες που ήταν διοικητής της ΤτΕ, σε αντίθεση με την στάση του νυν διοικητή Γιάννη Στουρνάρα.

Αξιοσημείωτη είναι πάντως η δήλωση του κ. Προβόπουλου, μετά την συνάντηση του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο κ. Προβόπουλος, ερωτώμενος εάν ο ίδιος θα προχωρούσε σε ανάλογες δηλώσεις, με αυτές του κ. Στουρνάρα, για μείωση της ρευστότητας στην αγορά, είπε με νόημα:

“Δεν θα μιλήσω για το τι θα έκανα εγώ, γιατί είναι θεωρητικό. Δείτε πως αντέδρασα στο παρελθόν”.

Σημειώνεται πως ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης απέφευγε τις δημόσιες δηλώσεις, προτιμώντας να ενημερώνει κατ’ ιδίαν τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με ανεπίσημο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη συνάντηση με τον πρώην διοικητή, δεδομένου ότι η ΤτΕ χειρίστηκε το 2012 αντικειμενικές δυσκολίες με επιτυχία και προσθέτει ότι η εμπειρία του κ. Προβόπουλου για την αντιμετώπιση αντικειμενικών κινδύνων ή και τεχνητών δυσκολιών από μεταφορά κεφαλαίων έξω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η τότε διοίκηση σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής που εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει, είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών.

Αντιθέτως, προσθέτει, ο σημερινός διοικητής σε μια πρωτοφανή κίνηση για τον θεσμικό του ρόλο, φρόντισε χθες με δηλώσεις του να αναπαράγει ένα ανεύθυνο κλίμα κινδυνολογίας, με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει για τον κ. Στουρνάρα ότι είτε για να ανταποδώσει στον πρωθυπουργό τον διορισμό του στη θέση του διοικητή, πριν από λίγους μήνες, παρά τις έντονες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, «που δυστυχώς επιβεβαιώνονται», είτε γιατί κατά βάθος επιθυμεί πολιτικό ρόλο και όχι αυτόν του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, όποια κι αν είναι η αιτία της ανεύθυνης αυτής στάσης, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη δημιουργία κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας και θα εργαστεί με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά άρθρα