Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία: Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι η βασίλισσα είχε ερωτική σχέση με τον πρώην κουνιάδο της

Ισπανία: Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι η βασίλισσα είχε ερωτική σχέση με τον πρώην κουνιάδο της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, Βασίλισσα της Ισπανίας Λετίσια, Δημοσιογράφοι, Ισπανία,

Απολύθηκε, ύστερα από 20 χρόνια, ο Ισπανός δημοσιογράφος που προκάλεσε «σεισμό» στην ισπανική βασιλική οικογένεια με τις αποκαλύψεις του για τη βασίλισσα Λετίθια.

Ο 91χρονος Jaime Peñafiel, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Letizia & I», εργαζόταν στην El Mundo, τη δεύτερη μεγαλύτερη έντυπη εφημερίδα στην Ισπανία.

Στα τέλη του περασμένου έτους, ο δημοσιογράφος προκάλεσε σοκ στην ισπανική βασιλική οικογένεια όταν ισχυρίστηκε ότι η βασίλισσα είχε ερωτική σχέση με τον πρώην κουνιάδο της.

Το βιβλίο στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στους ισχυρισμούς του 53χρονου Χάιμε Ντελ Μπούργκο, ο οποίος υποστήριξε ότι εξακολουθούσε να έχει σχέση με τη Λετίθια μετά τον γάμο της με τον βασιλιά Φελίπε το 2004.

Ο επιχειρηματίας, όπως σημειώνει η Daily Mail, είπε στον συγγραφέα ότι γνώρισε τη Λετίθια πριν από το 2000 και η σχέση τους ξεκίνησε σε ένα ρομαντικό ταξίδι στη Βενετία, χρόνια πριν εκείνη γνωρίσει τον βασιλιά Φελίπε.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο δημοσιογράφος επιβεβαίωσε ότι δεν εργάζεται πλέον στην El Mundo και αρνήθηκε ότι η απόφαση να αποχωρήσει από την εφημερίδα είχε ληφθεί πριν από μήνες.

Οι αρχικές αναφορές στα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης υποστήριζαν ότι ο Πενιαφιέλ απολύθηκε λόγω των περιορισμών του προϋπολογισμού του 2024.

Ωστόσο, ο συγγραφέας υποστήριξε ότι η απόφαση για την απόλυσή του ελήφθη την ημέρα που διαμαρτυρήθηκε για ένα «πολύ προσβλητικό» άρθρο που είχε τυπωθεί για εκείνον.

«Όλα ήταν αποτέλεσμα των δηλώσεων για τη Λετίθια» είπε.

Παρά τον αντίκτυπο που είχε στην καριέρα του, ο Χάιμε δήλωσε ότι «δεν μετανιώνει» για τη συγγραφή του βιβλίου και ισχυρίζεται ότι «αναπαρήγαγε μόνο το 2% των όσων ο Ντελ Μπούργκο του είπε, για να μην πληγεί το κύρος των εμπλεκομένων»

Το βιβλίο του Χάιμε προκάλεσε θύελλα στα μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ράφια των καταστημάτων.

Σχετικά άρθρα