Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κωνσταντίνος Παπανικόλας: «Δεν θέλω να με πάρουν από το σπίτι μου» τα τελευταία του λόγια

Κωνσταντίνος Παπανικόλας: «Δεν θέλω να με πάρουν από το σπίτι μου» τα τελευταία του λόγια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Kontra Channel, Κωνσταντίνος Παπανικόλας, Τηλεόραση,

«Δεν θέλω να με πάρουν από το σπίτι μου» ήταν τα τελευταία λόγια που είπε ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, προτού φύγει από το ησυχαστήριό του με ασθενοφόρο και λίγες ώρες πριν καταλήξει στο νοσοκομείο.

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας ήταν εμφανώς καταβεβλημένος από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια, ωστόσο φαίνεται πως δεν ήθελε δίπλα του κάποιους ανθρώπους.

«Δεν θέλω να με πάρουν ο Διονύσης, ούτε οι συγγενείς, ούτε ο Παπαμέτης από το σπίτι μου» είχε πει, σε ερασιτεχνικό βίντεο, λίγο πριν μπει στο ασθενοφόρο για να φύγει από τον Ωρωπό, όπου δεν επέστρεψε ποτέ.

«Δεν θέλω να με πάρουν ο Διονύσης, ούτε οι συγγενείς από το σπίτι μου με δικαστική συμπαράσταση.

»Δεν το επιτρέπω αυτό. Έχω επιλέξει τον φίλο μου τον Σπύρο Λαμπίρη να με φροντίζει» συμπλήρωνε στη δήλωσή του.

Τα αδέλφια του όμως, με προσωρινή δικαστική απόφαση τον απομάκρυναν από το ιδιόκτητο θεραπευτήριο του Ωρωπού και τον μετέφεραν σε ιδιωτική κλινική.

«Η προσωρινή διαταγή, η οποία χορηγήθηκε την Μ. Πέμπτη και όρισε ότι δικαστικός συμπαραστάτης θα είναι ο αδελφός του ελήφθη και με ιατρικές γνωματεύσεις», δήλωσε δικηγόρος αδελφών Παπανικόλα, Δημήτρης Χρυσάφης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιες είναι οι αποφάσεις τις οποίες έπρεπε να πάρει ο Παπανικόλας και γι’ αυτό έπρεπε να τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση τον τελευταίο μήνα ενώ η κατάσταση υγείας του ήταν σταθερή τα τελευταία χρόνια», δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος εκλιπόντος, Στέλιος Σούρλας.

Υπήρχε οικονομικό κίνητρο;

Μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος του εκλιπόντος υπογράμμισε ότι ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας είχε αντιληφθεί ότι ένα πρόσωπο είχε επιχειρήσει με απάτη να του πάρει τις μετοχές που είχε από τηλεοπτικό σταθμό.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, είχε καταθέσει ο ίδιος μήνυση στην αρμόδια εισαγγελία.

«Δεν αναφέρθηκα ποτέ, ούτε κατηγόρησα τα αδέρφια του Παπανικόλα.

»Υπάρχει μία δικαστική διαμάχη που αφορά άλλο πρόσωπο, συγγενικό, που προσπάθησε να του πάρει τις μετοχές του με απάτη» συμπλήρωσε ο Στέλιος Σούρλας.

Είχε χρέη;

Σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση του Κωνσταντίνου Παπανικόλα ο δικηγόρος των αδελφών του ξεκαθάρισε πως ο εκλιπών είχε πολλά χρέη να τους κληροδοτήσει κι επομένως δεν υπήρχε κανένα οικονομικό όφελος.

«Τα τελευταία χρόνια ήταν κατάχρεος.

»Χρώσταγε σε εφορία, δήμους, τράπεζες», δήλωσε ο δικηγόρος αδελφών Παπανικόλα, κ. Χρυσαφής.

«Υπήρχαν χρέη αλλά αν δει κανείς στο κτηματολόγιο τα ακίνητα θα πάθει σοκ καθώς είχε τεράστια ακίνητη περιουσία» ήταν η απάντηση του κ. Σούρλα.

Η ανάκληση του πληρεξούσιου

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνουν και τα όσα διαδραματίστηκαν πίσω στον Αύγουστο του ’22 όταν ο 81χρονος καναλάρχης έκανε ανάκληση του πληρεξουσίου που είχε δώσει σε στενό συγγενή του.

«Μια μέρα ξέσπασε καβγάς μεταξύ τους.

»Πήγαν στην Αστυνομία και του είπε δεν θέλω να ασχοληθείς ξανά με τη ζωή μου.

»Μετά από λιγότερο από 15 μέρες μου έκανε σε εμένα εγγράφως το πληρεξούσιο.

»Γίνονταν καβγάδες, ερχόταν ο ανιψιός να τον πάρει με το αμάξι κι έλεγε “όχι θα πάω με τον Σπύρο”».

Σχετικά άρθρα