Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού (IDF) για τις συνθήκες που σκοτώθηκε η δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Ακλέχ

Ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού (IDF) για τις συνθήκες που σκοτώθηκε η δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Ακλέχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Al Jazeera, Δημοσιογράφοι, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι,

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) εξέδωσαν ανακοίνωση για την παλαιστινιο-αμερικανίδα δημοσιογράφο του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Ακλέχ, που σκοτώθηκε ενώ κάλυπτε μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Τζενίν τον Μάιο.

Ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (5 Σεπτεμβρίου 2022)

Μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς ερευνών που διεξήχθησαν από ειδική ομάδα εργασίας, φαίνεται ότι δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί με σαφήνεια η πηγή των πυροβολισμών που έπληξαν την Αμπού Ακλέχ.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Αμπού Ακλέχ να χτυπήθηκε κατά λάθος από πυρά των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων που πυροβολήθηκαν προς υπόπτους που προσδιορίζονται ως ένοπλοι Παλαιστίνιοι, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών κατά την οποία υπήρξαν επικίνδυνοι, εκτεταμένοι και αδιάκριτοι πυροβολισμοί εναντίον στρατιωτών των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να τονιστεί και να διευκρινιστεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου, υπήρξαν πυροβολισμοί των Iσραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων με σκοπό να εξουδετερωθούν οι τρομοκράτες που πυροβόλησαν εναντίον στρατιωτών των Ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, επίσης από την περιοχή στην οποία ήταν παρούσα η Αμπού Ακλέχ.

Μια άλλη πιθανότητα που παραμένει σχετική είναι ότι Αμπού Ακλέχ χτυπήθηκε από σφαίρες ενόπλων Παλαιστίνιων.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση πατώντας ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα