Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΕΡΤ αδυνατεί να «καλύψει» τον Βαρθολομαίο στην Παναγιά Σουμελά του Πόντου λόγω Μητσοτάκη

Η ΕΡΤ αδυνατεί να «καλύψει» τον Βαρθολομαίο στην Παναγιά Σουμελά του Πόντου λόγω Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δεκαπενταύγουστος, Δημόσια Τηλεόραση, ΕΡΤ, Εύξεινος Πόντος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Παναγία Σουμελά, Τουρκία,

Καμία επίγνωση της πραγματικότητας, της σοβαρότητας και της αξίας των συμβολισμών, όπως και της ιεράρχησης των θεμάτων στην ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση, ξέρετε, εκείνη που την πληρώνουμε όλοι μας, επέλεξε να ΜΗΝ «καλύψει» ανήμερα Δεκαπενταύγουστου τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Παναγία Σουμελά του Πόντου με τη «δικαιολογία» ότι θα «κάλυπτε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας.

Τελικά, όπως πληροφορηθήκαμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετάβαλε τη γνώμη του και θα βρίσκεται τον Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο (Κυκλάδες, Αιγαίο, καλοκαίρι, έχει και σπίτι εκεί, που να τρέχει στην Ημαθία!…), αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που σύμφωνα με το πρόγραμμά του θα βρίσκεται στον Πόντο, στην αυθεντική Παναγία Σουμελά, στο Μεγάλο Μοναστήρι του Ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου, σε ένα σύμβολο πίστεως και μαρτυρίου, μια διεθνής είδηση, με ιδιαίτερη σημασία τις ημέρες αυτές και λόγω κλιμάκωσης στα ελληνο-τουρκικά, παραμένει «ακάλυπτος» και αντιμετωπίζεται σαν τοπικός επαρχιώτης επίσκοπος.

Να μην μας διαφεύγει ότι ο Οικ. Πατριάρχης στον Παναγία Σουμελά του Πόντου είναι διεθνής είδηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται διεθνής είδηση αυτόν τον καιρό μόνο για την εσωτερική κατασκοπεία, όπως γράφουν ξένα Μέσα, εις βάρος 15.000 Ελλήνων πολιτών.

Να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως για την Παναγία Σουμελά του Πόντου. Δεν το έμαθε τελευταία στιγμή.

Να σχολιάσουμε επίσης ότι, όπλα στην Ουκρανία εν αγνοία του ελληνικού λαού στέλνονται, υποστήριξη και κάλυψη δημοσιογραφική στον Πατριάρχη που υπερασπίστηκε την Εκκλησία της Ουκρανίας δεν υπάρχει. Πλήρης αδιαφορία.

Εύλογα απορεί κανείς: Η ΕΡΤ έχει μόνο ένα συνεργείο; Δεν έχει περισσότερα να ανταποκριθεί τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Πατριάρχη;

Ή μήπως, ακόμα χειρότερα, ο θρησκευτικός… τουρισμός του πρωθυπουργού αποτελεί μεγαλύτερο θέμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Παναγία Σουμελά του Πόντου -ένα γεγονός διεθνές και πανορθόδοξο- και μάλιστα δεν αφήνει «χώρο» σε καμία άλλη είδηση να «παίξει» ανήμερα της Παναγιάς, ούτε για τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, αφού το δελτίο της ΕΡΤ μάλλον «προβλέπεται» να μονοπωλεί αποκλειστικά ο ηγεμών.

Ότι πρόκειται περί θρησκευτικής εορτής και όχι πολιτικής προφανώς είναι «αδιάφορο», αφού ο ηγεμών, γνωστός αλαζών και ανασφαλής, τα θέλει όλα δικά του.

Η ΕΡΤ, όπως πληροφορούμαστε, διέπραξε βαρύτατη προσβολή στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη, του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας, ενός αρχαίου θρησκευτικού θεσμού που μόνο εφήμερος σαν τους μετακλητούς του καθεστώτος δεν είναι. Προλαβαίνουν στην ΕΡΤ να διορθώσουν τη ζημιά; Από τα αντανακλαστικά τους τις επόμενες ώρες θα φανεί εάν «νιώθουν».

Σχετικά άρθρα