Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια για τη στοχοποίηση της δημοσιογράφου Ναταλί Χατζηαντωνίου

ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια για τη στοχοποίηση της δημοσιογράφου Ναταλί Χατζηαντωνίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook, Αλέξης Κούγιας, Δημήτρης Λιγνάδης, ΕΣΗΕΑ, Ναταλί Χατζηαντωνίου,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την στοχοποίηση της συναδέλφου Ναταλί Χατζηαντωνίου από τον Αλέξη Κούγια, συνήγορο του κατηγορουμένου για βιασμό κατά συρροή Δημήτρη Λιγνάδη και, μάλιστα, κατά την εξελισσόμενη διαδικασία στο ακροατήριο του Δικαστηρίου.

Ο συνήγορος του ηθοποιού, είχε χαρακτηρίσει τη δημοσιογράφο «σκευωρό» υποστηρίζοντας μάλιστα ότι βρίσκεται στον «κύκλο» αυτών των ανθρώπων, που σύμφωνα με τον ίδιο, ο Λιγνάδης υποπτεύεται ότι κατασκεύασαν την υπόθεση.

«Το καθήκον της υπεράσπισης έχει όρια, δεν είναι ούτε ανεξέλεγκτο ούτε ανέλεγκτο», τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ.

«Το φαινόμενο να χαρακτηρίζεται συστηματικά το ρεπορτάζ σκευωρία και οι δημοσιογράφοι σκευωροί δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Και δεν είναι μόνο αυτό το συμβάν. Αντίστοιχα, στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επιχείρησαν να στοχοποιήσουν ρεπορτάζ και δημοσιογράφους.

»Τα φαινόμενα αυτά μας βρίσκουν αντίθετους.

»Άλλωστε, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Δικαιοσύνη έχει τον τελευταίο λόγο».

Η απάντηση της Ναταλί Χατζηαντωνίου

Νωρίτερα η δημοσιογράφος με ανάρτηση της στο Facebook είχε αναφέρει:

«Στην σημερινή εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου ονομαστικά ως εκ των “σκευωρών”:

»”Ο εντολέας μου υποπτεύεται ότι η Ναταλί Χατζηαντωνίου μαζί με τη Μαρία Κουρτέση, και έναν κύκλο ανθρώπων κατασκεύασαν αυτή την υπόθεση”, είπε για την ακρίβεια ο κ. Κούγιας, εντός της δικαστικής αίθουσας και ενώπιον της έδρας.

»Η μοναδική εμπλοκή μου στην υπόθεση ήταν η συνέντευξη του Νίκου Σ. (θύματος βιασμού που περιέγραφε όσα δραματικά του συνέβησαν, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά στον ακόμα τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και μετέπειτα κατηγορούμενο, αλλά φωτογραφίζοντάς τον) καθώς και ρεπορτάζ και αρθρογραφία σχετική με την υπόθεση.

»Η εμπλοκή μου δηλαδή έγινε αυστηρά και μόνον μέσα στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας.

»Μετά από την δημόσια αναφορά του ονόματός μου και τη στοχοποίησή μου θα προβώ άμεσα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες καθώς εκτός των άλλων θεωρώ ότι στο πρόσωπό μου ο κ. Λιγνάδης και ο κ. Κούγιας επιχειρούν να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν όποιον άλλο συνάδελφο δημοσιογράφο ασχολείται με την υπόθεση.

»(Θα τα πούμε σε λίγο Στο Κόκκινο και με τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη. Ευχαριστώ πολύ όλους μου τους συναδέλφους στην Εφημερίδα των Συντακτών και Στο Κόκκινο που μου δήλωσαν την απόλυτη συμπαράστασή τους).

»Αλλά για να πούμε και τα άλλα, πέρα από τη δική μου στοχοποίηση η σημερινή δίκη είχε και μία άλλη είδηση: την παρουσίαση εκ μέρους ενός εκ των δικηγόρων των θυμάτων, του Γιάννη Βλάχου, υλικού παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στα πράγματα του κατηγορουμένου Δημήτρη Λιγνάδη και αποτελεί μέρος της δικογραφίας.

»Όσο για τον κ. Κούγια, απλώς αναφέρω ό,τι μου είπε ένα από τα θύματα: “αισθάνομαι σα να δικαζόμαστε εμείς, με αντίπαλο τον Κούγια και να έχει βγει ο Λιγνάδης τελείως από το κάδρο”».

Σχετικά άρθρα