Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρές αιχμές από την Ε.Ε. για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρές αιχμές από την Ε.Ε. για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελευθερία Τύπου, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Λογοκρισία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί τις σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά την πολυφωνία και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης σε όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης για το κράτος δικαίου και τα συναφή επακόλουθα μέτρα.

Αυτό απαντά μεταξύ άλλων η αρμόδια αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βέρα Γιούροβα, σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη και την οποία συνυπογράφει σύσσωμη η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η ελευθερία και η πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης είναι ζωτικής σημασίας για τη λογοδοσία των κυβερνήσεων και την παρακολούθηση των δημοκρατικών διαδικασιών προσθέτει η κ. Γιούροβα και επισημαίνει ότι η Επιτροπή εντείνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση της ελευθερίας και της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης σε ολόκληρη την Ένωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή επεξεργάζεται μια νέα πρωτοβουλία, έναν «ευρωπαϊκό νόμο για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης», πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αύξηση της διαφάνειας, της ανεξαρτησίας και της λογοδοσίας όσον αφορά δράσεις που επηρεάζουν την ελευθερία και την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η απάντηση της αντιπροέδρου της Επιτροπής περιέχει «σοβαρές αιχμές για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα» καθώς αναφέρεται στην Έκθεση της Επιτροπής του 2021 για το Κράτος Δικαίου όπου επισημαίνονται «οι συνεχιζόμενες επιθέσεις και απειλές κατά της σωματικής ασφάλειας των δημοσιογράφων στην Ελλάδα» και προσθέτει ότι «η έκθεση της Επιτροπής του 2022 για το κράτος δικαίου θα συνεχίσει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις που αφορούν την ελευθερία του Τύπου και την ασφάλεια των δημοσιογράφων».

Σχετικά άρθρα