Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία κατηγορεί το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Η Γαλλία κατηγορεί το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu για διασπορά ψευδών ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ισλάμ, Μουσουλμάνοι, Τουρκία,

Η Τουρκία κατηγόρησε την Τετάρτη τη Γαλλία για «καταπίεση» των μέσων ενημέρωσης, αφού το Παρίσι κατηγόρησε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» σχετικά με την κατάσταση των Μουσουλμάνων στη Γαλλία.

Την Τρίτη, η Γενική Γραμματεία της Διυπουργικής Επιτροπής για την Πρόληψη Εγκλημάτων και της Ριζοσπαστικοποίησης (SG-CIPDR), ένα γαλλικός οργανισμός, δημοσίευσε μια σειρά από επικριτικά tweets εναντίον του Anadolu, χαρακτηρίζοντάς το «όργανο προπαγάνδας».

Ποικίλα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο της γαλλόφωνης έκδοσης του Anadolu καταγγέλλουν την «ισλαμοφοβία» από την οποία, σύμφωνα με τους συντάκτες των άρθρων αυτών, πέφτουν θύματα οι Μουσουλμάνοι που ζουν στη Γαλλία.

«Το Anadolu είναι ένα όργανο προπαγάνδας που δημοσιεύει άρθρα στον ιστότοπό του επιθετικά ενάντια στη Γαλλία, με ψέματα και συκοφαντία», κατήγγειλε το SG-CIPDR.

Το Anadolu «δεν σταματά να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις εναντίον της Γαλλίας (…) ισχυριζόμενο ότι το κράτος θα έθετε σε στόχευση τους συμπατριώτες του Μουσουλμάνους.

»Αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε ο γαλλικός οργανισμός.

Αυτές οι κατηγορίες προκάλεσαν την Τετάρτη την έντονη αντίδραση του διευθυντή της υπηρεσίας επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος επανέλαβε τις κατηγορίες εναντίον της Γαλλίας για ισλαμοφοβία και υπερασπίστηκε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Διαπιστώνουμε ότι η Γαλλία συνεχίζει την πολιτική διακρίσεων και καταπίεσης εναντίον μουσουλμάνων, αλλά και των μέσων ενημέρωσης», δήλωσε ο Αλτούν σε tweet του.

«Σταματήστε να πυροδοτείτε την ισλαμοφοβία μέσω κρατικών θεσμών.

»Σταματήστε την καταπίεση στο πρακτορείο Anadolu», πρόσθεσε.

Αυτή η ανταλλαγή πυρών προστίθεται στις εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας, των οποίων οι σχέσεις έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συχνά αποκαλεί τη γαλλική κυβέρνηση «ισλαμοφοβική», μια κατηγορία που επαναλαμβάνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Anadolu.

Το πρακτορείο Anadolu, που ιδρύθηκε το 1920 και δημοσιεύει περιεχόμενο σε 13 γλώσσες, κατηγορείται τακτικά από επικριτές για προπαγάνδα υπέρ του Ερντογάν και του κόμματός του.

Δημοσιεύει τακτικά στήλες και αναλύσεις εναντίον χωρών με τις οποίες η Τουρκία δεν διατηρεί καλές σχέσεις.

Σχετικά άρθρα