Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ALTER: Διώξεις σε μετόχους για απάτη και ξέπλυμα χρήματος

ALTER: Διώξεις σε μετόχους για απάτη και ξέπλυμα χρήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALTER, Offshore Εταιρείες, Εικονικά Τιμολόγια, Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών, Εισαγγελία Πρωτοδικών,

Κακουργηματικές ποινικές διώξεις για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αφορά σε εικονικές συναλλαγές ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος πρώην μετόχων του ALTER.

Από την έρευνα προέκυψε ότι εκατομμύρια ευρώ μέσω εξωχώριων εταιριών κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων.

Η έρευνα για τα πεπραγμένα στον τηλεοπτικό σταθμό ήταν πολυετής και η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε συγκεκριμένα ποινική δίωξη με παραγγελία για διενέργεια κύριας ανάκρισης για τις πράξεις: (α) της απάτης από την οποία η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιους οι οποίοι διαπράττουν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και (β) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η υπόθεση αφορά σε εικονικές συναλλαγές συνολικού ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας τηλεοπτικών θεαμάτων και εξωχώριων εταιρειών, ελεγχομένων από μετόχους της πρώτης εταιρείας.

Από την επεξεργασία στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέσω δικαστικής συνδρομής διαπιστώθηκε ότι μέρος των πιο πάνω χρημάτων κατέληξε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κύκλου των κατηγορουμένων.

Την υπόθεση θα χειριστεί τακτικός ανακριτής.

Σχετικά άρθρα