Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Netflix ακύρωσε τουρκική τηλεοπτική σειρά

Το Netflix ακύρωσε τουρκική τηλεοπτική σειρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Netflix, Ομοφυλόφιλοι, Τηλεόραση, Τουρκία,

Το Netflix ακύρωσε μια τουρκική δραματική τηλεοπτική σειρά, αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει άδεια για να συμπεριληφθεί στο σενάριο ο χαρακτήρας ενός ομοφυλόφιλου, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου της υπηρεσίας streaming.

Τα γυρίσματα της σειράς, με τίτλο «If Only», η οποία πραγματεύεται την ιστορία μιας γυναίκας που είναι δυστυχισμένη στον γάμο της και ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, επρόκειτο να ξεκινήσουν σύντομα, ώσπου το Netflix αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να τα ματαιώσει.

«Το Netflix παραμένει βαθιά αφοσιωμένο στα μέλη μας από την Τουρκία και τη δημιουργική κοινότητα στην Τουρκία», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου σε ένα email, όπου επιβεβαιώνει, επίσης, την απόφαση να σταματήσει τα γυρίσματα.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε διάφορες πρωτότυπες τουρκικές σειρές σε παραγωγή κι ακολουθούν περισσότερες.

»Ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτές τις ιστορίες με τα μέλη μας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσουν σχετικά.

Ο Μαχίρ Ουνάλ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), έστειλε μήνυμα στο Twitter πως πιστεύει ότι το Netflix θα επιδείξει τώρα «μεγαλύτερη ευαισθησία», αναφερόμενος προφανώς στο περιστατικό.

«Γιατί πρέπει να σκεφτούν να φύγουν από την Τουρκία;», έγραψε. «Πιστεύω ότι το Netflix, με περισσότερη αποφασιστικότητα, θα επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία προς την τουρκική κουλτούρα και τις τέχνες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix σταματάει κάποια παραγωγή εξαιτίας του συγκεκριμένου θέματος στην Τουρκία.

Τον Απρίλιο, οι αβάσιμες φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ένα άλλο σόου, το «Love 101», θα συμπεριλάμβανε έναν ανοικτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα οδήγησαν σε κάλεσμα μεταξύ των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μποϊκοτάζ.

Εκείνον τον μήνα, ο Αλί Ερμπάς, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, είχε πει ότι ο ομοφυλοφιλία προκαλεί αρρώστιες και διαφθορά.

Σχετικά άρθρα