Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακυρώθηκε η Eurovision 2020 λόγω Covid-19 – Η ανακοίνωση

Ακυρώθηκε η Eurovision 2020 λόγω Covid-19 – Η ανακοίνωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurovision, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Τηλεόραση,

Με μία ανακοίνωση που δημοσίευσε στο Twitter, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνικών Εκπομπών (EBU), αναφέρει πως ακυρώνεται η φετινή Eurovision, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Λυπούμαστε βαθύτατα, καθώς πρέπει να ανακοινώσουμε την ακύρωση του διαγωνισμού της Eurovision για το 2020 στο Ρότερνταμ.

»Τις τελευταίες εβδομάδες διερευνήσαμε πολλές εναλλακτικές επιλογές για να επιτρέψουμε στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision να προχωρήσει.

»Ωστόσο, η αβεβαιότητα που δημιουργείται από την εξάπλωση του COVID-19 σε όλη την Ευρώπη –και οι περιορισμοί που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων και των ολλανδικών Αρχών– σημαίνει ότι η EBU έχει λάβει τη δύσκολη απόφαση ότι είναι αδύνατο να συνεχιστεί η ζωντανή εκδήλωση όπως σχεδιάστηκε.

Είμαστε πολύ περήφανοι που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έχει συγκεντρώσει ακροατήρια κάθε χρόνο, χωρίς διακοπή, για τα τελευταία 64 χρόνια και εμείς, όπως και τα εκατομμύρια των οπαδών σε όλο τον κόσμο, είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι που δεν μπορεί να γίνει τον Μάιο.

Η EBU, η NPO, η NOS, η AVROTROS και η πόλη του Ρότερνταμ θα συνεχίσουν μια συζήτηση σχετικά με τη φιλοξενία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2021.

Θα ζητούσαμε από τους ανθρώπους να φέρουν μαζί μας, ενώ εργαζόμαστε μέσα από τις συνέπειες αυτής της άνευ προηγουμένου απόφασης και αναμένουμε υπομονετικά περαιτέρω νέα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Θα θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους ομιλητές της Ολλανδίας και στους 41 βουλευτές που εργάστηκαν τόσο σκληρά για το σχεδιασμό του φετινού γεγονότος.

Είμαστε όλοι θορυβημένοι καθώς είναι ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν θα μπορέσει να διοργανωθεί τον Μάιο και γνωρίζουμε ότι ολόκληρη η οικογένεια της Eurovision, σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσει να παρέχει έρωτα και στήριξη ο ένας στον άλλο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως τις 16 Μαΐου, με τη συμμετοχή 41 χωρών.

Σχετικά άρθρα