Μετάλλαξη ΔέλταΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απομακρύνονται από την ΕΡΤ όλοι οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Απομακρύνονται από την ΕΡΤ όλοι οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσια Τηλεόραση, ΕΡΤ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Τηλεόραση,

Περισσότερα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ανακοίνωσε η ΕΡΤ. Σε σχετική ενημέρωση από τη διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρουν ότι πλέον θα είναι υποχρεωτική η απομάκρυνση από τα γραφεία ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ για εκατοντάδες εργαζομένους ορίστηκε εργασία κατ’ οίκον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Η διοίκηση της ΕΡΤ εντείνει από σήμερα τα μέτρα προστασίας που έχει ήδη λάβει για τον κορονοϊό, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης για την ενημέρωση των πολιτών.

»Σε αυτό το πλαίσιο, αμέσως μετά την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η διοίκηση της ΕΡΤ έδωσε εντολή για υποχρεωτική απομάκρυνση του προσωπικού που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, ορίστηκε κατ’ οίκον εργασία για εκατοντάδες εργαζόμενους, ενώ εντατικοποιήθηκαν οι καθαρισμοί όλων των χώρων της εταιρείας.

»Σήμερα, ήδη από το νωρίς το πρωί, γίνεται γενική απολύμανση από εξειδικευμένο προσωπικό σε όλες ανεξαιρέτως τις κτηριακές εγκαταστάσεις και τα οχήματα της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, την Κατεχάκη και τη Ρηγίλλης, ενώ ανάλογη εντολή δόθηκε για την ΕΡΤ3 και τα κτήρια της ΕΡΤ στην Περιφέρεια.

»Παράλληλα, με στόχο την όσο το δυνατόν μικρότερη συγκέντρωση εργαζομένων στους ίδιους χώρους, αποφασίστηκε η δραστική περικοπή του αναγκαίου προσωπικού για την παραγωγή των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων, όπως και ο πλήρης διαχωρισμός του σε τέσσερις ανεξάρτητες βάρδιες, οι οποίες θα εργάζονται σε διαφορετικούς χώρους και γραφεία, προκειμένου τα μέλη τους να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

»Στο μεσοδιάστημα της αλλαγής των βαρδιών θα απολυμαίνονται οι χώροι που απαιτείται η συνύπαρξη εργαζομένων (στούντιο, κοντρόλ, αίθουσες σύνταξης, μοντάζ, μάστερ, ροή κλπ).

»Επίσης, με εντολή της Διοίκησης, αποφασίστηκε ήδη σε όλες τις δημοσιογραφικές εκπομπές να υπάρχει στο εξής μόνο ένας παρουσιαστής, ενώ όπου απαιτείται ταυτόχρονη παρουσία εργαζομένων και καλεσμένων, θα τηρούνται αυστηρώς οι αποστάσεις ασφαλείας που συστήνει ο ΕΟΔΥ.

»Παράλληλα, η υποστήριξή των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων θα γίνονται πλέον με το λιγότερο δυνατόν τεχνικό προσωπικό, ενώ κάθε εβδομάδα σημαντικός αριθμός εργαζομένων δεν θα εντάσσεται στις βάρδιες, προκειμένου να λειτουργήσει ως εναλλακτικό προσωπικό ασφαλείας σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

»Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, η ΕΡΤ θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων της, διασφαλίζοντας παράλληλα την απρόσκοπτη ροή του ραδιοτηλεοπτικού και διαδικτυακού περιεχομένου της και επιτελώντας την αυτονόητη θεσμική αποστολή της που σήμερα -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- είναι η διαρκής, νηφάλια και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

»Αυτό ακριβώς αναφέρει και σε εσωτερική επιστολή που απέστειλε η Διοίκηση το μεσημέρι σε όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ, ευχαριστώντας τους εκ των προτέρων για το ζήλο που ήδη επιδεικνύουν στην αποστολή που έχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Σχετικά άρθρα