Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Μάνεσης ανέλαβε πλήρως την ευθύνη – «Τα λάθη πληρώνονται»

O Μάνεσης ανέλαβε πλήρως την ευθύνη – «Τα λάθη πληρώνονται»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALPHA, Δημοσιογράφοι, Έβρος, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νίκος Μάνεσης, Πρόσφυγες, Τηλεόραση,

Φάκελο για την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» έχει σχηματίσει το ΕΣΡ, έπειτα από πολυάριθμες καταγγελίες ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA -στην εν λόγω εκπομπή- μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή για τα όσα συμβαίνουν στα σύνορα στον Έβρο.

Ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης αναλαμβάνει την ευθύνη για τα όσα έγιναν με επιστολή που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το γεγονός ότι στην εκπομπή “ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ” της Κυριακής 1ης Μαρτίου 2020, προβλήθηκαν εικόνες του 2015 (που αφορούσαν στην εισβολή προσφύγων στη Βόρεια Μακεδονία), ως εικόνες της παρούσης χρονικής περιόδου σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον Έβρο.

Συνέβη μία σειρά σφαλμάτων: Ενώ βρισκόμουν στον «αέρα», μου παρουσιάστηκαν τα πλάνα ως ντοκουμέντα που «συμβαίνουν τώρα».

Δεν έχει σημασία ποιος έσφαλε… Ως προϊστάμενος της εκπομπής οφείλω να αναλάβω ευθύνες.

Το λάθος ξεκίνησε από μήνυμα τηλεθεατή, ο οποίος επικαλέστηκε link που παρέπεμπε σε είσοδο μεταναστών στον Έβρο.

Το μήνυμα έχει σταλεί στις 12:35, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της εκπομπής.

Tο σφάλμα έγινε στα τελευταία λεπτά της εκπομπής κι όταν το αντιληφθήκαμε ήταν αδύνατον να επανορθώσουμε, γιατί η εκπομπή είχε ολοκληρωθεί.

Από ανθρώπινο λάθος και πίεση χρόνου οι εικόνες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή σαν γεγονότα που συμβαίνουν τώρα.

Καμία σκοπιμότητα, κανένας δόλος αποπροσανατολισμού του κοινού δεν υπήρξε, τουναντίον το συμβάν αυτό είναι η απόδειξη του πόσο εκτεθειμένοι είμαστε όλοι μας απέναντι σε fake news. Στη ζωή μου έχω μάθει ότι τα λάθη πληρώνονται και ίσως ένα συγνώμη είναι πολύ λίγο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ που είχε προηγηθεί

Το μεσημέρι της Τρίτης, το ΕΣΡ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

«Με πολυάριθμες καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA φέρεται ότι μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή, και ειδικότερα ότι εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση της 1ης Μαρτίου 2020).

»Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00», αναφερόταν χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα