Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανίδα που έγινε η πρώτη ανάπηρη παρουσιάστρια δελτίου καιρού

Η Βρετανίδα που έγινε η πρώτη ανάπηρη παρουσιάστρια δελτίου καιρού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τηλεόραση,

Η νεαρή Βρετανίδα Lucy Martin αποτελεί το πρώτο κορίτσι με εμφανή αναπηρία που έγινε παρουσιάστρια δελτίου καιρού, συγκεκριμένα στο BBC .

Κάποια χρόνια πριν, η Lucy Martin, η οποία γεννήθηκε χωρίς το δεξί της χέρι από τον αγκώνα και κάτω, έστειλε μια αίτηση στο BBC, που ζητούσε άτομα με αναπηρία, τα οποία είχαν πάθος για το περιβάλλον και τη μετεωρολογία.

Από τότε αποτελεί μέλος της ομάδας του καναλιού και η ιστορία της κάνει τον γύρο του κόσμου. «Έχω δεχτεί πολλά, υπέροχα μηνύματα και γράμματα από ανθρώπους με παιδιά και οικογένειες που ζουν με την ίδια αναπηρία με εμένα» έχει τονίσει η Lucy σε συνέντευξή της, σημειώνοντας ότια στέκεται εμπόδιο στην καθημερινότητά της.

Γεννήθηκε με μισό δεξί χέρι, αλλά δεν αισθάνθηκε να την εμποδίζει σε κάτι. Από μικρή έκανε ότι και τα άλλα παιδιά της ηλικίας της και μάλιστα, στο νηπιαγωγείο, βοηθούσε άλλους συμμαθητές της να δέσουν τα κορδόνια τους ή να κόψουν το φαγητό τους.

Οι γονείς της προσπάθησαν 2 φορές να της βάλουνε προσθετικό χέρι, αλλά το άφησε και τις δύο γιατί το θεώρησε άβολο, βαρύ και αχρείαστο.

Είχε πτυχίο στην γεωγραφία και μόλις έμαθε για την θέση στο BBC έκανε αμέσως αίτηση, θεωρώντας όμως ότι θα καταλήξει να δουλεύει σε ένα γραφείο. Τελικά η αναπηρία της ήταν αυτό που της έδωσε μια περιζήτητη και θεωρητικά απίθανη θέση.

Για την ιστορία, όταν είχε βγει η αγγελία του BBC, είχε κατηγορηθεί ότι “τερμάτιζε την πολιτική ορθότητα” καθώς δεν ξεκαθάριζε κάποιο τυπικό προσόν για τη θέση, παρά μόνο την αναπηρία. Το BBC είχε αμυνθεί, δηλώνοντας ότι η θέση που πρόσφερε ήταν για εκπαίδευση και δεν θα οδηγούσε σίγουρα στη θέση του παρουσιαστή.

Σχετικά άρθρα