Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΑΝΤ1 μετέδωσε προπαγάνδα κατά του Ισραήλ με πρόσχημα το… παλαιστινιακό ποδόσφαιρο (βίντεο)

Ο ΑΝΤ1 μετέδωσε προπαγάνδα κατά του Ισραήλ με πρόσχημα το… παλαιστινιακό ποδόσφαιρο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΝΤ1, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ποδόσφαιρο, Τηλεόραση,

Τι συμβαίνει όταν εμπλέκεις το ποδόσφαιρο με τη γεωπολιτική και την εξωτερική πολιτική; Πολύ σοβαρό ατύχημα. Και αυτό το κατάφερε πριν μερικές ημέρες ο ΑΝΤ1.

Η αθλητική εκπομπή Football Stories μετάδωσε ένα επεισόδιο γεμάτο με μηνύματα αντιϊσραηλινής προπαγάνδας, με πρόφαση το ποδόσφαιρο που παίζουν οι Παλαιστίνιοι.

Η εκπομπή αφήνει να εννοηθεί, ήδη από τα πρώτα της λεπτά, ότι οι Ισραηλινοί έδιωξαν τους Παλαιστινίους από τα εδάφη που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους:

«Το Ισραήλ κατακτά και την Ιερουσαλήμ… (…) Οι Παλαιστίνιοι εξωθούνται στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη».

Εάν ισχύει αυτό, τότε πώς είναι δυνατόν σήμερα ένας στους τέσσερις (25%) Ισραηλινούς πολίτες να είναι Άραβας μουσουλμάνος;

Πώς είναι δυνατόν το 25% των Ισραηλινών πολιτών να είναι Άραβες, εάν οι Ισραηλινοί τους έδιωξαν από τα σπίτια τους;

Επίσης, η Ανατολική Ιερουσαλήμ, αν και ελέγχεται από το Ισραήλ, παραμένει μια αραβική πόλη. Δεν εκδιώχθηκε ο αραβικός πληθυσμός της.

Δεν αναφέρουν ακόμα -πολύ πιθανό να το αγνοούν- ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ καταλήφθηκε σε αντεπίθεση από τους Ισραηλινούς το 1967 αφού πρώτα δέχθηκαν επίθεση από τους Άραβες και τότε ήταν έδαφος Ιορδανικό.

Η Ανατολική Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη ήταν εδάφη της Ιορδανίας το 1967 και οι Άραβες (Παλαιστίνιοι) που ζούσαν εκεί Ιορδανοί πολίτες.

Για την ακρίβεια το 1967 δεν υπήρχαν Παλαιστίνιοι, υπήρχαν Ιορδανοί, οι οποίοι έχασαν τον πόλεμο με το Ισραήλ που ξεκίνησαν εκείνοι και όχι οι Ισραηλινοί.

Δεν τους πήρε το Ισραήλ την Ιερουσαλήμ. Εκείνοι επιτέθηκαν πρώτοι στο Ισραήλ για να το «εξαλείψουν» και όταν αυτό αντεπιτέθηκε πετυχαίνοντας νίκη, μεταξύ των εδαφών που έχασαν οι Άραβες ήταν και η Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Να τονιστεί εδώ ότι παλαιστινιακό κράτος δεν υπήρξε ποτέ και ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει παλαιστινιακό κράτος, μόνο παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Άγγελος Γιακουμίδης κι ο Γιώργος Λέντζας έφθασαν στη Δυτική Όχθη από το Ισραήλ, δεν ανέφεραν ούτε μια φορά ότι βρίσκονται στο Ισραήλ – χώρα εν όπλοις σύμμαχό μας, και μέσω αυτού πέρασαν στα παλαιστινιακά εδάφη.

«Σε αυτό το επεισόδιο, το Football Stories αφηγείται την προσπάθεια της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης μέσω του ποδοσφαίρου, και πώς κατάφερε το ίδιο το άθλημα να ανθίσει μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, προσφέροντας ένα «όχημα διαφυγής» σε πολλούς ανθρώπους.

»Από την πρωτεύουσα Ραμάλα μέχρι τη Βηθλεέμ, οι δύο φίλοι θα συναντήσουν ανθρώπους που αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες γύρω από το ποδόσφαιρο το οποίο λειτουργεί σαν διέξοδος από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αλλά και την εθνική ομάδα γυναικών της Παλαιστίνης που ακόμα προσπαθεί να εδραιώσει την ταυτότητα της», αναφέρει το ΑΝΤ1 για να περιγράψει το επεισόδιο.

Οι παρουσιαστές του ΑΝΤ1 ανακάλυψαν «χώρα Παλαιστίνης» και βεβαίωσαν ότι «δεν υπάρχει άλλη χώρα που οι άνθρωποι ζούνε σε αυτές τις συνθήκες».

«Η Παλαιστίνη έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη open space φυλακή», ενημέρωσαν το κοινό τους.

Να πάνε στη Βενεζουέλα και τη Βολιβία να δούνε τις συνθήκες που ζούνε οι άνθρωποι, να μην έχουν τέτοιες βεβαιότητες.

Σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα στην άποψη είναι κατοχυρωμένο στη χώρα μας.

Όπως είναι επιβεβλημένο και το δικαίωμα των πολιτών (υποχρέωση των δημοσιογράφων) στην αντικειμενική ενημέρωση, θα προσθέταμε.

Και είναι επιβεβλημένο το δικαίωμα σε αντικειμενική ενημέρωση ιδίως όταν ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης, που δεν φημίζεται κιόλας για «αριστερό», με πρόφαση το ποδόσφαιρο μεταδίδει ένα επεισόδιο καθαρά επιθετικό και αντίθετο προς έναν από τους σημαντικότερους συμμάχους μας στην περιοχή, το Ισραήλ.

Είναι πολύ πιθανό και δικαιολογημένο οι παρουσιαστές να μην καταλαβαίνουν και πολλά από γεωπολιτική.

Από τον ΑΝΤ1 όμως θα περίμενε κανείς να είναι υπεύθυνος για το τι μεταδίδει ως προς τις συμμαχίες της χώρας.

Και πολύ κακώς, αφού επέλεξε να το «παίξει» έτσι ο ΑΝΤ1, δεν έστειλε τους παρουσιαστές του και στη Λωρίδα της Γάζας, να μας έδειχναν τους Παλαιστίνιους να προσκυνάνε πορτραίτα του Ερντογάν και να ανεμίζουν τουρκικές σημαίες.

Να μας δείξουν τις ρουκέτες των τζιχαντιστών της Χαμάς με τις οποίες βομβαρδίζεται το Ισραήλ, των ίδιων τρομοκρατών της Χαμάς που ορκίζονται πίστη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και υπόσχονται να ανατινάξουν τον αγωγό EastMed.

Δείτε την εκπομπή:

Σχετικά άρθρα