Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκρινιάζει ο ΣΚΑΪ για τους κομματικούς διορισμούς – Τι έγραψε ο Βασίλης Χιώτης

Γκρινιάζει ο ΣΚΑΪ για τους κομματικούς διορισμούς – Τι έγραψε ο Βασίλης Χιώτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Χιώτης, Δημοσιογράφοι, Νέα Δημοκρατία, ΣΚΑΪ,

Ήταν θέμα χρόνου μετά από τις αλλεπάλληλες γκάφες της κυβέρνησης που τρέχει και δεν τις προλαβαίνει να ξεκινήσουν τα όργανα και οι γκρίνιες.

Και μπορεί να προσπαθούν να τις δικαιολογήσουν, όπως «ο πρωθυπουργός δεν ήξερε» ή να μιλάνε για αστοχίες αλλά καλή θέληση (όπως και το «καλή καρδιά») αλλά όταν ο ίδιος ο ΣΚΑΪ έρχεται και γκρινιάζει, αποκτά άλλη διάσταση.

Έτσι λοιπόν με σημερινή ημερομηνία σε άρθρο του γνωστού Βασίλη Χιώτη διαβάζουμε για νέα περιστατικά «αστοχίας» που βγάζουν μάτι!

Μαθαίνουμε για παράδειγμα περί ενός πορτιέρη νυκτερινού κέντρου που έγινε πρόεδρος ιδρύματος στην περιφέρεια αλλά και για 28χρονο που διορίσθηκε διευθυντής σχολής δημόσιας διοίκησης από την οποία είχε αποφοιτήσει δύο χρόνια πριν!

Η γκρίνια είναι για τους κομματικούς διορισμούς όπου σημειώνεται πως δεν συνάδουν με τους κανόνες αξιοκρατίας που εξακολουθεί να υπερασπίζεται η ΝΔ και συμπληρώνει:

«Είναι άλλο πράγμα να διορίζεται κάποιος που είναι μέλος ή στέλεχος της Ν.Δ. κι άλλο πράγμα να επιλέγεται με αυτό ως μοναδικό κριτήριο, χωρίς να διαθέτει και τα άλλα απαραίτητα προσόντα».

Και για όσους κάνουν λόγο για πιέσεις από το κόμμα η απάντηση του αρθρογράφου είναι αφοπλιστική:

«Αν είχε τόση ισχύ ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. τότε θα εξέλεγε στις εσωκομματικές εκλογές ως αρχηγό της Ν.Δ. τον εκλεκτό της, που σίγουρα τότε δεν ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης!».

Άρχισαν και χτυπάνε τα καμπανάκια και επειδή κανείς δεν θα τα ακούσει, προβλέπεται ότι θα ηχήσουν οι… καμπάνες!

Όλο το άρθρο του Βασίλη Χιώτη στον ΣΚΑΪ:

Από πορτιέρης, πρόεδρος!!

Σε ένα ίδρυμα της περιφέρειας, διορίστηκε ως πρόεδρος, κάποιος άλλος που μέχρι πρότινος εργαζόταν ως …πορτιέρης σε νυχτερινό κατάστημα!!

Του Βασίλη Χιώτη

Μια από τις κορυφαίες προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν πως η κυβέρνησή του δεν θα υποκύψει στον πειρασμό των κομματικών διορισμών, όπως υπέκυψαν όλοι οι προκάτοχοί του.

Πέντε μήνες μετά τη νίκη του στις εκλογές, η προεκλογική αυτή υπόσχεση δείχνει να ξεθωριάζει…

Μετά τις τοποθετήσεις στους διοικητές των νοσοκομείων, όπου υπήρξαν αστοχίες που ομολογούν ακόμα και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, πίστευε κανείς πως η αξιολόγηση των υποψηφίων που τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης του δημόσιου τομέα, θα ήταν πιο αυστηρή και πιο σχολαστική.

Αλλά ακόμη και σήμερα, εξακολουθούν να γίνονται επιλογές, που δεν συνάδουν με τους κανόνες αξιοκρατίας που εξακολουθεί να υπερασπίζεται η Ν.Δ.

«Γίνονται και λάθη. Αλλά έχουμε κι έναν κομματικό μηχανισμό που πρέπει να σεβαστούμε. Τι να κάνουμε δηλαδή, να διορίζουμε πρόσωπα από άλλα κόμματα;» μου είπε κάποιος υπουργός, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τους κομματικούς διορισμούς.

Η απάντηση είναι απλή:

Πρώτον, τα ίδια έλεγαν κι όλοι οι προηγούμενοι, όταν διόριζαν τους συμμαθητές τους, τους συγγενείς τους και τους κολλητούς τους φίλους.

Δεύτερον, αν είχε τόση ισχύ ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. τότε θα εξέλεγε στις εσωκομματικές εκλογές ως αρχηγό της Ν.Δ. τον εκλεκτό της, που σίγουρα τότε δεν ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Και τρίτον, είναι άλλο πράγμα να διορίζεται κάποιος που είναι μέλος ή στέλεχος της Ν.Δ. κι άλλο πράγμα να επιλέγεται με αυτό ως μοναδικό κριτήριο, χωρίς να διαθέτει και τα άλλα απαραίτητα προσόντα.

Το ζήτημα δεν θα ήταν τόσο σοβαρό, αν τις τελευταίες ημέρες δεν έφταναν στα δημοσιογραφικά γραφεία κι άλλες καταγγελίες για ρουσφετολογικούς και κομματικούς διορισμούς που …βγάζουν μάτι!

Για παράδειγμα σε μια σχολή δημόσιας διοίκησης διορίστηκε ως διευθυντής ένας 28χρονος που είχε αποφοιτήσει από την ίδια σχολή μόλις δυο χρόνια νωρίτερα! Ή σε ένα ίδρυμα της περιφέρειας, διορίστηκε ως πρόεδρος , κάποιος άλλος που μέχρι πρότινος εργαζόταν ως …πορτιέρης σε νυχτερινό κατάστημα!

Όλα αυτά, αδικούν πρώτα από όλους την ίδια την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που προφανώς δεν έχει ιδέα πως συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Είναι άδικο για μια κυβέρνηση που διαχειρίζεται αποτελεσματικά μια σειρά από μεγάλα ζητήματα, να καταλήγει να απολογείται στην κοινή γνώμη, επειδή κάποιοι υπουργοί ενδίδουν στις πιέσεις βουλευτών, πολιτευτών και κομματικών παραγόντων. Είναι πραγματικά άδικο…

Σχετικά άρθρα