Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλμπερτίνα Μαρτίνες: Άγρια δολοφονημένη βρέθηκε η φωτογράφος των διαδηλώσεων στη Χιλή

Αλμπερτίνα Μαρτίνες: Άγρια δολοφονημένη βρέθηκε η φωτογράφος των διαδηλώσεων στη Χιλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλμπερτίνα Μαρτίνες, Δολοφονίες, Χιλή,

Άγρια δολοφονημένη βρέθηκε η Αλμπερτίνα Μαρτίνες. Εντοπίστηκε ξυλοκοπημένη και μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου στο διαμέρισμά της στο κέντρο του Σαντιάγο.

Η είδηση πως η φωτογράφος Αλμπερτίνα Μαρτίνες, η οποία κατέγραψε με τον φακό της τόσο τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στη Χιλή όσο και την ακραία καταστολή από τους καραμπινιέρος, κυρίως σε βάρος γυναικών, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, η Μαρτίνες, ηλικίας 38 ετών, εντοπίστηκε ξυλοκοπημένη και μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου στο διαμέρισμά της στο κέντρο του Σαντιάγο, προκαλώντας σοκ και κατακραυγή στη χιλιανή κοινή γνώμη.

Η Μαρτίνες είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη από την περασμένη Τετάρτη.

Στο διαμέρισμά της δεν βρέθηκαν ούτε η κάμερα, ούτε ο υπολογιστής της, ούτε κανένα από τα έγγραφα της δουλειάς της.

Οι Αρχές δήλωσαν πως ο θάνατός της «ίσως οφείλεται σε ανθρωποκτονία».

Ο βίαιος θάνατος της Μαρτίνες έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τον εξίσου άγριο θάνατο της μίμου Ντανιέλα Καράσκο, η οποία βρέθηκε κρεμασμένη από χειροπέδες σε φράκτη πάρκου.

Και στην περίπτωση της Καράσκο, συνδικάτα και φεμινιστικές οργανώσεις κατήγγειλαν κρατική δολοφονία, παρά το επίσημο πόρισμα της νεκροψίας που έκανε λόγο για αυτοκτονία.

Συνεχίζεται η βία στη χώρα, με λεηλασία τράπεζας, καταστημάτων και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα

Η βία συνεχίσθηκε και το Σάββατο στη Χιλή, η οποία μαστίζεται από την κοινωνική κρίση για πάνω από έναν μήνα, με τη λεηλασία μιας τράπεζας κοντά στο Σαντιάγο κι άλλων καταστημάτων, καθώς και με μία επίθεση κατά αστυνομικού τμήματος, με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς και συλλήψεις, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Η διαδήλωση που είχε οργανωθεί στο Μαϊπού, προάστιο της πρωτεύουσας, εκτραχύνθηκε και κατέληξε σε επεισόδια που διήρκεσαν όλη τη νύκτα.

Μία ομάδα ατόμων επωφελήθηκε κι επιτέθηκε σε μία τράπεζα, αποσπώντας 150 εκατ. πέσος (190.000 δολάρια), 16.000 δολάρια και 3.800 ευρώ, καθώς και δύο όπλα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Καταστήματα, σουπερμάρκετ και γραφεία λεηλατήθηκαν μετά τη διαδήλωση στην Πλατεία της Ιταλίας, στο κέντρο του Σαντιάγο, λίκνο της εξέγερσης.

Δύο εμπορικά κι ένα πολιτιστικό κέντρο παραδόθηκαν στις φλόγες από ομάδες κουκουλοφόρων, σύμφωνα με τις Αρχές.

Επίσης οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε επτά αστυνομικά τμήματα στην πρωτεύουσα αι στην Λα Καλέρα (κέντρο), το Μπούλνες και το Λος Άνχελες (νότια).

Η κυβέρνηση, θορυβημένη από την ασίγαστη ένταση των κινητοποιήσεων, που πυροδοτήθηκαν στις 18 Οκτωβρίου, μετά την ανακοίνωση της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου, απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση για γαλήνευση του κλίματος.

Σχετικά άρθρα