Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΤΑ ΝΕΑ: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Η μεσαία τάξη ζητάει ανάσες»

ΤΑ ΝΕΑ: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Η μεσαία τάξη ζητάει ανάσες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγγέλης Μαρινάκης, Εφημερίδα Τα ΝΕΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Φορολογία, Φορολογία Ακινήτων, Χρήστος Σταϊκούρας,

Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με πρωτοσέλιδο της σήμερα Τρίτη κάνει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κατηγορώντας την ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο του Σταϊκούρα δεν υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις στην μεσαία τάξη.

Η εφημερίδα που στήριξε την Νέα Δημοκρατία καθ όλη την διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα την εγκαλεί για την φορολογική της πολιτική, σηματοδοτώντας για πολλούς μια νέα περίοδο μεταξύ τους σχέσεων.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα του Ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη γράφει μεταξύ άλλων:

«Η μεσαία τάξη η οποία λύγισε στα χρόνια των Μνημονίων και κυρίως την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ από το βάρος της υπερφορολόγησης, περίμενε ότι θα άρχιζε να παίρνει ανάσες με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και ειδικά με τη νέα φορο-κλίμακα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει.

»Οι διατάξεις του νομοσχεδίου το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση δεν τους επιφυλάσσει κάποια ευχάριστη έκπληξη.

»Αν δεν υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο μέχρι να φθάσει αυτό στη Βουλή, τότε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που κατατάσσονται στη μεσαία τάξη λόγω εισοδήματος θα χρειαστεί να περιμένουν για πολύ ακόμα μέχρι να δουν τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος να ξεφουσκώνουν.

»Τα νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα από 20.000 έως 50.000 ευρώ είναι οι αδικημένοι καθώς οι φοροελαφρύνσεις που προκύπτουν με την νέα κλίμακα είναι από ελάχιστες έως μηδενικές, ενώ την ίδια απειλούνται με την επιβολή έξτρα φόρου με το νέο καθεστώς των e-αποδείξεων.

»Ακόμη και για τους μισθωτούς με παιδιά που ανήκουν στη λεγόμενη μεσαία τάξη η μειώσεις φόρων είναι συμβολικές της τάξης των 17-40 ευρώ το χρόνο παρά την αύξηση του αφορολόγητου ορίου.

»Ειδικά οι μισθωτοί με ένα παιδί δεν θα έχουν απολύτως καμία ελάφρυνηση φόρου για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν το 2020.

»Εκτός φορολογικών ελαφρύνσεων και οι φορολογούμενοι οι οποίοι αποκλειστικά εισοδήματα από ενοίκια», γράφει η εφημερίδα.

Σχετικά άρθρα