Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραγδαίες εξελίξεις για ΣΚΑΪ και Γιώργο Λιάγκα

Ραγδαίες εξελίξεις για ΣΚΑΪ και Γιώργο Λιάγκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γιώργος Λιάγκας, Δημοσιογράφοι, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Κατερίνα Γκαγκάκη, ΣΚΑΪ, Τηλεόραση,

Σε απολογία καλείται ο ΣΚΑΪ. Με τη μορφή του κατεπείγοντος, μετά από τις εκατοντάδες καταγγελίες που έφθασαν στα γραφεία της της Ανεξάρτητης Αρχής, συντάσσεται κατηγορητήριο για τα όσα συνέβησαν στην εκπομπή «Μεσημέρι» με τον Γιώργο Λιάγκα την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ΕΣΡ, ανατέθηκε στους νομικούς συμβούλους να εξετάσουν και να συντάξουν το κατηγορητήριο, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, για να κληθεί σε απολογία ο ΣΚΑΪ την επόμενη εβδομάδα.

Μετά την απολογία των δικηγόρων και των εκπροσώπων του καναλιού, θα γίνει, με συνοπτικές διαδικασίες, η συνεδρίαση των μελών του ΕΣΡ.

Ώστε να πάρουν απόφαση για τα όσα έλαβαν χώρα και έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από Ενώσεις και απλούς τηλεθεατές.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή υπόθεση, καθώς τα τελευταία χρόνια, δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο, το οποίο να ενεργοποιήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Τα μέλη του ΕΣΡ είναι αποφασισμένα να κινηθούν πολύ γρήγορα έτσι ώστε να μην αφήσουν περιθώρια καθυστερήσεων, αναβολών και προσπέρασης των συμβάντων.

Να σημειωθεί ότι η αιτία για όλα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες και ώρες είναι ο σχολιασμός των συνεργατών της εκπομπής για τη σεξουαλική επίθεση του 20χρονου φοιτητή στο ΑΠΘ, εναντίον συμφοιτήτριάς του.

Διαβάστε εδώ τι είπε και πώς απολογήθηκε ο φοιτητής.

Την περασμένη Τετάρτη (6/11) στην εκπομπή «Μεσημέρι» του ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες του αναφέρθηκαν στο πρωτοφανές περιστατικό της ασέλγειας ενός 20χρονου φοιτητή προς φοιτήτρια στον χώρο της βιβλιοθήκης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Εικοσάχρονος φοιτητής εκσπερμάτισε στην πλάτη φοιτήτριας στο ΑΠΘ και ενώ ο δημοσιογράφος μετέδιδε την είδηση, το πάνελ της εκπομπής σχολίαζε και γελούσε περιπαικτικά, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις οι οποίες εκφράστηκαν και στα social media.

Δείτε εδώ το απόσπασμα της εκπομπής που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης:

Στην εκπομπή που ακολούθησε, ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες του απολογήθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη είναι καταδικαστέα από όλους και ότι δεν ήθελαν να στενοχωρήσουν κανέναν με τα σχόλια τους, καθώς ήταν μια άτυχη στιγμή.

Η «συγγνώμη» αυτή δεν έπεισε πολλούς τηλεθεατές και τα σχόλια για την απρεπή συμπεριφορά του Γιώργου Λιάγκα κορυφώθηκαν.

Ρούλα Κορομηλά: Το μέτρο χάθηκε πια, λυπάμαι

Μέσω Τwitter τοποθετήθηκε δημόσια η Ρούλα Κορομηλά, η οποία συχνά εκφράζει τις απόψεις της για θέματα της επικαιρότητας, χρησιμοποιώντας τα social media:

«Το να μη μπορείς να ξεχωρίσεις την τηλεοπτική «πλάκα» από την πραγματικότητα, ίσως και να είναι χαριτωμένο κάποιες φορές.

»Το να μη μπορείς να ξεχωρίσεις όμως το “αστείο” από τη σεξουαλική επίθεση, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο. Το μέτρο πια, χάθηκε! Λυπάμαι!».

Γιώργος Λιάγκας: Ο σχολιασμός μας ήταν υπερβολικός

Ο παρουσιαστής έδωσε εξηγήσεις για τον σχολιασμό της είδησης της ασέλγειας του 20χρονου φοιτητή σε συμφοιτήτριά του στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Ξεκαθάρισε ότι η πράξη του φοιτητή είναι καταδικαστέα και παραδέχτηκε ότι ο σχολιασμός ήταν υπερβολικός.

Την ίδια άποψη εξέφρασαν και οι συμπαρουσιαστές της εκπομπής.

Παράλληλα ανέφερε και την εξέλιξη του ρεπορτάζ μέσω του ρεπόρτερ της εκπομπής ο οποίος αποκάλυψε τι είπε ο ίδιος ο 20χρονος φοιτητής ενώπιον του εισαγγελέα.

«Οποιαδήποτε πράξη σε βάρος αλλού ανθρώπου που γίνεται χωρίς τη συναίνεσή του είναι καταδικαστέα και ο σχολιασμός του θέματος ήταν υπερβολικός», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας μετά τον ντόρο που προκλήθηκε στα social media.

«Κάναμε ένα λάθος χθες, το συγκεκριμένο θέμα το αντιμετωπίσαμε λίγο, όπως θα το αντιμετωπίζαμε σε ένα καφενείο, σε μια παρέα, γιατί έχει και μια αστεία διάσταση και πήραμε την αστεία διάσταση κάνοντας μια πλάκα και μη δίνοντας την ξεκάθαρη θέση και στάση μας ότι αυτό είναι απόλυτα καταδικαστέο» είπε χαρακτηριστικά ο Λιάγκας.

Κατερίνα Γκαγκάκη: Η «μεγάλη» συγγνώμη

Από τη δική της μεριά η Κατερίνα Γκαγκάκη έκανε λόγο για μια παρεΐστικη πλάκα και ζήτησε το θέμα να σταματήσει εκεί.

Η Γκαγκάκη που είναι υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, και η οποία ακούστηκε να λέει τη φράση «Έσταζε το ταβάνι;» ζήτησε συγγνώμη και μέσω Instagram.

«Όλοι χρωστάμε κατά καιρούς μία συγγνώμη. Σήμερα εγώ, μία μεγάλη», έγραψε στην ανάρτησή της η Κατερίνα Γκαγκάκη.

Σχετικά άρθρα