Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To Φατίχ «αλωνίζει» στην ΑΟΖ και Τούρκος δημοσιογράφος μιλά από το γεωτρύπανο

To Φατίχ «αλωνίζει» στην ΑΟΖ και Τούρκος δημοσιογράφος μιλά από το γεωτρύπανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βίντεο, Δημοσιογράφοι, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Για πρώτη φορά μεταδόθηκαν εικόνες από το πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ, το οποίο βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ, από το CNN Turk ενώ στο πλοίο ανέβηκε ο Τούρκος δημοσιογράφος Ζουνέιτ Οζντεμίρ.

Στο ρεπορτάζ του μάλιστα αναφέρει ότι το γεωτρύπανο δουλεύει ασταμάτητα 24 ώρες 7 μέρες τη βδομάδα ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «μόλις βρεθεί φυσικό αέριο ίσως η Τουρκία χτυπήσει τη γροθιά της στο τραπέζι».

«Βρέθηκε μέχρι στιγμής φυσικό αέριο; Όχι δεν βρέθηκε.

»Αλλά μόλις βρεθεί τότε η Τουρκία ή θα το καρπωθεί μόνη της ή θα καθίσει με τις άλλες χώρες και θα τους πει ελάτε να συμφωνήσουμε, γιατί μας κρατάτε εμάς έξω από αυτό το παιχνίδι; και ίσως να χτυπήσει και την γροθιά της στο τραπέζι», ανέφερε ο Οζντεμίρ.

Επιπλέον τόνισε ότι η δουλειά του «Πορθητή» δεν είναι εύκολη, είναι ένα ευαίσθητο πρότζεκτ, προσθέτοντας ότι το γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει πύργο ύψους 100 μέτρων, έχει τη δυνατότητα να κατεβαίνει 2 χιλιάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού και άλλα 3 χιλιάδες μέτρα κάτω από το έδαφος.

Αναφέρει ότι παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες το γεωτρύπανο έχει σταθεροποιηθεί συνεχίζοντας τις εργασίες του σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Στο βίντεο του CNN Turk, η κάμερα του τουρκικού καναλιού στρέφεται και προς την φρεγάτα Γκαζιαντέπ, η οποία μαζί με άλλες φρεγάτες εναλλάξ προστατεύουν το γεωτρύπανο 24 ώρες το 24ωρο.

Σχετικά άρθρα