Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι δημοσιογράφοι που εξασφάλισαν θέση δίπλα στον Μητσοτάκη

Οι δημοσιογράφοι που εξασφάλισαν θέση δίπλα στον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άννα Παναγιωταρέα, Γιάννης Πρετεντέρης, Δημήτρης Τσιόδρας, Δημοσιογράφοι, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Ζούλας, Μαρία Χούκλη, Νέα Δημοκρατία,

Τους δημοσιογράφους που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, εξασφαλίζοντας θέσεις, περιγράφει αναλυτικά σε δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Μεταξύ αυτών είναι πρώην διευθυντές εφημερίδων, παρουσιαστές δελτίων ειδήσεων, ρεπόρτερ και γνωστοί …αρθρογράφοι

Ο Ιάσονας Πιπίνης, ως γνωστόν, διορίστηκε σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής.

Η ανακοίνωση του διορισμού του έγινε λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας πέρασε από το Ποτάμι στη Νέα Δημοκρατία και ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας.

Δεν εκλέχτηκε, αλλά ευτυχώς δεν χάθηκε. Διορίστηκε υπεύθυνος στο γραφείο Τύπου του μεγάρου Μαξίμου.

Κωνσταντίνος Ζούλας: Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας διορίστηκε πρόεδρος της ΕΡΤ.

Στην παράδοση-παραλαβή, πάντως, στην Αγία Παρασκευή, τόσο ο Κ. Ζούλας όσο και ο νέος διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος έδειξαν ένα ενδιαφέρον παραπάνω, χωροταξικά εννοώ, για το πού βρίσκεται το πολύτιμο Αρχείο της ΕΡΤ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου κατοικοεδρεύει πλέον και ο Γιάννης Βλαστάρης, ο διευθυντής της πάλαι ποτέ ένδοξης «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας».

Ο Βλαστάρης κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια ένα βιβλίο, το «Λεξικό Χωρίς Γραβάτα».

Στις σελίδες του κατέγραψε περισσότερες από 400 λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούσαν στελέχη τής τότε κυβέρνησης και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ.

Ενας πρώην διευθυντής μεγάλης εφημερίδας δεν έφτανε, οπότε στο Μαξίμου βρίσκεται πια και ο Δημήτρης Μητρόπουλος, διευθυντής παλαιότερα της εφημερίδας «ΝΕΑ».

Ο Δ. Μητρόπουλος διορίστηκε «σύμβουλος στρατηγικής και ευρωπαϊκών θεμάτων».

Διαβάζουμε πως «τον συνδέει μακροχρόνια φιλία με τον πρόεδρο της Ν.Δ.» και είναι «στενή η συνεργασία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα δύο τελευταία χρόνια».

Στον ίδιο, περίπου, χώρο, απέναντι στο Προεδρίας, βρήκε στέγη ακόμα μία δημοσιογράφος.

Η Μαρία Χούκλη. Σύμφωνα με το ΦΕΚ της 22ας Αυγούστου, ο διορισμός της κ. Χούκλη έγινε στις 9 Ιουλίου, δύο μόλις ημέρες μετά τις εκλογές.

Η δημοσιογράφος θα είναι ειδική σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου-Γεώργιου Σκέρτσου.

Μέχρι πρότινος ήταν στον Αθήνα 9.84 κάνοντας το βραδινό μαγκαζίνο.

Η εκπρόσωπος Τάφου στην Αμφίπολη, Άννα Παναγιωταρέα, ξανάπιασε δουλειά.

Στο υπουργείο Πολιτισμού. Η περίφημη δημοσιογράφος, με απόφαση της Λίνας Μενδώνη, ανέλαβε καθήκοντα «ειδικής συμβούλου σε θέματα Επικοινωνίας στο Πολιτικό Γραφείο της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, η Αννα Παναγιωταρέα θα προσφέρει τις υπηρεσίες της αμισθί, καθώς θα πληρώνεται μόνο τα οδοιπορικά της.

Η Χριστίνα Ταχιάου της γνωστής οικογενείας Ταχιάου ήταν βουλευτής του Ποταμιού αλλά και μία φλογερή αρθρογράφος του Protagon, που αποκάλυπτε και στηλίτευε τα κακώς κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά πριν από τις εκλογές.

Μετά τις εκλογές, διορίστηκε διευθύντρια επικοινωνίας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Γιατί αποδέχτηκε την πρόταση; Διότι «αποτελεί πρόκληση για μένα να δημιουργήσουμε μια ψηφιακή Ελλάδα», όπως είπε.

Αντιγράφουμε από την επίσημη ανακοίνωση: «Με απόφαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα, πρόεδρος-γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Α.Ε. (Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε. Α.Ε.) αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Ευτύχης Παλλήκαρης».

Το βιογραφικό του είναι πλούσιο, μόνο που η κυβέρνηση ξέχασε να προσθέσει σε αυτό ότι είχε διευθυντική θέση σε εφημερίδες του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αφήσαμε τελευταίο τον Γιάννη Πρετεντέρη. Δεν παίρνει κυβερνητική θέση και δεν ξέρω καν αν θα πάρει και κρατική (θέση).

Το όνομά του όμως ακούστηκε εντόνως για το Μέγαρο Μουσικής, ότι αναλαμβάνει πρόεδρος. Ο ίδιος δεν βγήκε να το διαψεύσει.

Σχετικά άρθρα