Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα ρωσικά ΜΜΕ «RT» και «Sputnik» αποκλείστηκαν από συνέδριο για την ελευθεροτυπία

Τα ρωσικά ΜΜΕ «RT» και «Sputnik» αποκλείστηκαν από συνέδριο για την ελευθεροτυπία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελευθερία Τύπου, Ρωσία,

Ρητή απαγόρευση να συμμετάσχουν σε παγκόσμιο συνέδριο για την ελευθερία του Τύπου, το οποίο θα διενεργηθεί στο Λονδίνο, εξέδωσε το Φόρεϊν Όφις προς το ρωσικό δίκτυο RT και το πρακτορείο Sputnik, εξαιτίας του «ενεργού ρόλου τους στη διάδοση παραπληροφόρησης».

Εξήντα υπουργοί και 1.000 δημοσιογράφοι αναμένεται να συμμετάσχουν στο συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώνεται με τον Κανάδα, και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

«Δεν είναι διαπιστευμένο το RT και το Sputnik λόγω του ενεργού ρόλου τους στη διάδοση της παραπληροφόρησης», δήλωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.

«Αν και δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για διαπίστευση, δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο θα παρευρίσκονται στο συνέδριο, μεταξύ άλλων και από τη Ρωσία», προστίθεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου.

Το RT από την πλευρά του έκανε λόγο για υποκρισία, από μία χώρα που υποστηρίζει την ελευθερία του Τύπου, «αλλά αποκλείει ενοχλητικές φωνές και εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης».

Τον Δεκέμβριο, η βρετανική ρυθμιστική Αρχή των μέσων ενημέρωσης Ofcom διαπίστωσε ότι το RT δεν τηρούσε την αρχή της αντικειμενικότητας σε διάφορα προγράμματα που αφορούσαν την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ με Ναβιτσόκ.

Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες του Λονδίνου ότι ενέκρινε την επίθεση εναντίον του Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, τον Μάρτιο του 2018, στο Σάλτσμπουρι.

Σχετικά άρθρα