Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης

Πέθανε ο δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Τρίτη 4 Ιουνίου έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης.

Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κάνει προγραμματισμένη εισαγωγή σε νοσηλευτικό ίδρυμα για εξετάσεις όπου και διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Από τη Δευτέρα (3/6) τέθηκε σε οργανική καταστολή και τελικά κατέληξε μία μέρα μετά.

Ποιος ήταν ο Ροδόλφος Μορώνης

Ο Ροδόλφος Μορώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943 και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην προδικτατορική Μεσημβρινή και συνέχισε στα “Σημερινά” ως κριτικός κινηματογράφου), “Τα Νέα” (Υπεύθυνος εξωτερικών ειδήσεων) και την “Βραδυνή” (Σχολιογράφος και πολιτικός συντάκτης).

Με την τηλεόραση ασχολήθηκε από το 1975.

Διετέλεσε Συντονιστής Ειδήσεων της Eurovision και κατά καιρούς είχε την ευθύνη και την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών.

Υπήρξε μέλος επιτροπής «πέντε ειδικών» της EBU για τη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για τη δημιουργία πανευρωπαϊκού τηλεοπτικού προγράμματος μέσω δορυφόρου και υπεύθυνος προγράμματος κατά τις δοκιμαστικές εκπομπές που ακολούθησαν (Olympus).

Τον Ιούνιο του 1989 ορίσθηκε Γενικός Διευθυντής της ΕΤ-1, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 1990.

Υπήρξε Διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1991-1993) και μέλος του κατά την πρώτη εκλογή των μελών του ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (2002-2005).

Οργάνωσε και διηύθυνε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς (Antenna, Cool FM, Seven X), ενώ επίσης δίδαξε «τηλεοπτική δημοσιογραφία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995-2000)

Μέχρι σήμερα ήταν Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Όσον αφορά τη συγγραφική του ιδιότητα είχε συγγράψει δύο βιβλία και μεταφράσει θεατρικά έργα, («Πινγκ Πονγκ» του Αρτύρ Ανταμώφ, «Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές» του Ρόμπερτ Μπολτ, «Μιλούσαμε για τριαντάφυλλα» του Φρανκ Γκιλρόυ).

ΕΣΡ: Βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του Αντιπροέδρου

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του δημοσιογράφου και Αντιπροέδρου του αναφέροντας:

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βρίσκεται στη θλιβερή θέση να αναγγείλει τον θάνατο του Αντιπροέδρου του Ροδόλφου Μορώνη.

»Τα μέλη της Ολομέλειας, οι ειδικοί συνεργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του».

Σχετικά άρθρα